Business

Den seneste dansk valgkamp viste det tydeligt nok, at klima kampen for alvor er over os.

Virksomhed

Blue Energy

Telefon

70 28 40 00

E-mail

kundeservice@blueenergy.dk

Webside

https://www.blueenergy.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 30. juni

Ung dansk iværksætter sætter fokus på grøn energi

Det er vigtigere end nogensinde før, at vi begynder at omstille os grønt, samt beskytter vores natur og planet. Det kan dog på mange måder være overskueligt for os danskere at være en lille spiller i det store klimaspil, og mange kigger opgivende ud i luften og tænker, at de ikke kommer til at gøre en forskel. Dette er dog ikke sagen for en ung dansk iværksætter ved navn Mads Andreas Olesen, som er partner i energi og teleselskabet Blue Energy Danmark. Energivirksomheden har nemlig en bæredygtig mission, som du kan læse mere om herunder og på Blueenergy.dk.

Den danske iværksætter

Partner og medstifter af Blue Energy Danmark, Mads Andreas Olesen, er en ung iværksætter, hvis energi virksomhed er vokset og taget det meste af verden med storm. Blue Energy Denmark blev sidste år solgt for 100 millioner kroner, men Mads sidder stadig som kommerciel direktør og partner i virksomheden.

Iværksætteren blev for nyligt sat på verdenskortet, da han i en af verdens største erhvervsmagasiner kom på deres relativt nye ‘30 under 30’-liste. Listen er kun fire år gammel, men hylder en række unge og bemærkelsesværdige iværksættere og deres arbejde for deres virksomheder. Dette er en stor hæder for iværksættere, og listen som indeholder i alt 10 danske iværksættere rundt i Europa. Listen har i alt 300 iværksættere, så Mads er blevet en del af en eksklusiv klub.

Virksomheden Blue Energy Denmark

Mads Andreas Olesens virksomhed er en energi- og televirksomhed, som satser på energivenlige investeringer. De har et mål om at bringe bæredygtig strøm og energi ned i øjenhøjde med de danske borgere. Virksomheden er en af flere grønne alternativer til den almindelige energiform, som kommer ud af stikkontakterne, og der er med tiden kommet flere og flere spillere på energimarkedet. Det har medført, at prisen på grøn energi er faldet på niveau og i nogle tilfælde under prisen for ‘sort energi’.

Grøn energi ud af stikkontakterne

Der er stor forskel på hvilket slags energi, der kommer ud af kontakterne i hjemmet. Over 80 procent af den energi der udledes fra stikkontakterne, kommer fra det, man kalder for ‘sort energi’. Sort energi er en betegnelse for strøm og energi, der er blevet produceret af fossile brændstoffer. Disse brændstoffer udleder meget CO2 og skader på den måde miljøet meget.

Grøn energi er, modsat sort energi, produceret ud fra bæredygtige midler, og har den fordel, at det vedvarende energi, som ikke udleder specielt meget CO2. Grøn energi kan komme fra solceller og vindmøller, som producerer strøm hele året rundt.

Som almindelig borger behøver man ikke skulle ud og investere i en vindmølle eller en masse solceller på taget, men bare være opmærksom på hvilken energiudbyder, man vælger. Der er endnu ikke 100 procent grønne løsninger, når det kommer til den strøm, som kommer ud af vores stikkontakter, men ved at vælge et energiselskab, som for eksempel Blue Energy Denmark, der investerer aktivt i vindmøller og bæredygtige energiformer, så kan man gøre en forskel.