Business

I hverdagen er det sjældent tid, man har mest af. Aftensmåltidet er typisk en af de stunder, hvor hele familien mødes, og mange prioriterer derfor netop dette rigtig højt.

Virksomhed

FindMåltidskasse

Adresse

Klostergade 56C, 8000 Aarhus C

Webside

https://findmaaltidskasse.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. november

Undgå kræsne børn – udvid jeres madhorisont

Et skår i glæden for mange er dog det faktum, at familiens yngste medlemmer tit sidder og hakker og stikker i maden, med mindre det lige præcis er favorit-retten, som serveres. Kræsne børn kan danne grundlag for irritation hos både forældrene og børnene selv, og vi har derfor set på et par måder, hvorpå du måske kan komme problemet til livs. Læs med her og bliv klogere på, hvordan man kan vende kedelige madvaner hos børn og andre kræsne sjæle.

Lad måltidskassen tage valget

Ret skal være ret – det ér ikke kun børn, som er kræsne. Nogle gange er børn rent faktisk de mindst kræsne om bordet, og det er endda sommetider dem, som har mod på at smage flest nye ting. I denne artikel tager vi dog udgangspunkt i de kræsne børn og de metoder, hvormed man kan vende tendensen.

En af de metoder, som i høj grad kan anbefales, er, at familien tager en fælles beslutning om at bestille en måltidskasse. Måltidskassen er blevet yderst populær gennem de seneste år, og den findes i et utal af forskellige varianter. Du kan selv vælge, hvor mange mennesker den skal være til, hvor mange dage du vil have mad til, om der skal være særligt meget grønt, om det skal være vegetarmad, eller om den skal følge særlige kostprincipper. Se nogle af de mange muligheder for forskellige måltidskasser her.

Med en måltidskasse følger som bekendt opskrifterne til de forskellige dage, og retterne er altså bestemt på forhånd. Forældrene skal altså ikke først tage stilling til, hvad de orker at lave, når alle er kommet hjem, og børnene skal ikke bruge energi på at diskutere, om I skal have lasagne eller pasta med kødsovs. Det er besluttet for jer.

Har I, ligesom så mange andre, jeres faste hofretter, som I skifter imellem, er dette en enestående mulighed for at udvide jeres madhorisont lidt og præsentere børnene for nye retter og ingredienser.

Spis med andre

Som udgangspunkt gør børn, hvad de andre børn gør – på godt og ondt. Når det handler om mad, kan dette karaktertræk for alvor have en positiv indvirkning. Spiser man med andre, er der stor sandsynlighed for, at dit barn vil prøve nye ting af og spise det, som er på bordet, blot fordi de andre også gør det. Dette indgangsvinkel kan give et helt naturligt og positivt billede af mad og af selve spisesituationen, der for kræsne børn ellers godt kan virke som en negativ oplevelse.

Find et hold venner, som I kan holde turnus-madklub med. Aftal at mødes en gang om ugen på skift hos hinanden, og aftal, at der kun laves én ret; det vil sige ingen børneversioner. På den måde præsenteres børnene automatisk for nye retter på en hyggelig og hjemlig måde.

I mange lokalområder er der desuden også fællesspisningstraditioner, som har base enten på skoler eller i fælleshuse. Er I så heldige, at der er et sådant tilbud i jeres område, skal I endelig blive en del af klubben. Det udgør ikke kun et godt grundlag for spisningen og maden, men giver også et socialt forhold til de andre børn og familier i området.

Børn er børn

Når alt det her så er sagt, skal det også siges, at nogle børn bare ér kræsne – indtil de lige pludselig en dag ikke er det længere. Har I et kræsent barn, skal I derfor ikke gå i panik. Det skal nok komme, og I kan passende hjælpe jeres barn på vej med ovenstående idéer.