Business

Sorgen kan være svær at komme igennem, men det er heldigvis muligt.

Virksomhed

Hejslet Begravelsesforretning

Adresse

Grønnegade 12, 9300 Sæby

Telefon

96 14 99 14

E-mail

begravelse@hejslet.com

Webside

http://www.hejslet-begravelsesforretning.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 26. juni

Sådan bearbejder du sorgen

Døden er desværre uundgåelig, og det betyder, at vi på et tidspunkt kommer til at skulle konfronteres med den. Uanset årsagen bag dødsfaldet, så er det uden tvivl rigtig svært at håndtere - især, hvis det er første gang. Man rammes af et utal af forskellige følelser, og det er her, at det kan være rigtig svært at finde hoved og hale i, hvad man bør gøre, hvordan man håndterer alt, og hvordan man bør føle.

Reglen er dog, at der netop ikke findes nogen guideline for, hvordan man bør føle eller håndtere situationen. Alle har hver deres måde at håndtere sorgen på, og det er derfor altid bedst at lytte til, hvordan man selv har det, og derefter gribe sorgen an på den måde, som passer bedst til en selv.

Sorg er en svær ting

Selvom det kan være svært, så er det faktisk en rigtig god ide at tale åbent om sorgen. Du behøver ikke fortælle alt, hvis ikke du vil, men at du viser dine omgivelser, at du gerne vil snakke om det, eller at de også gerne må snakke om det, er med til gøre tingene lettere for dig. Det gælder desuden også dine nærmeste.

Derudover er et godt råd, at du ikke forsøger at komme over din sorg eller ignorere den. Oplev sorgen, som den skal opleves, og lad det tage den tid det tager, selvom det kan føles hårdt i øjeblikket. Det er din krop og din psyke, som sætter tidsrammen for sorgprocessen, og denne bør man lytte til. Det betyder også, at du skal leve med sorgen.

Har man mistet en person, som står en meget nær, og som har betydet noget for ens dagligdag, så kan sorgen føles ekstra hård. Det er dog vigtigt at vide, at man kan komme videre og se sig selv i en ny dagligdag uden den afdøde. Man kan danne nye relationer, nye mønstre og blive en anden udgave, end den man førhen var. Her er fokus altså på, at det er muligt at udvikle sig selv, selvom man i øjeblikket kan føle, at man er låst fast i en bestemt rolle.

Hjælp til begravelse

Når man er midt i en sorgperiode, så kan det være svært at overskue simple ting i dagligdagen for ikke at tale om, at selve begravelsen i særdeleshed kan være uoverskuelig.

Heldigvis er der mulig for at få hjælp, når man skal planlægge en begravelse. Har du eksempelvis brug for en bedemand i Frederikshavn, så er det værd at overveje Hejslet Begravelsesforretning. Hos dem kan du nemlig få hjælp fra start til slut, og de vil sørge for, at alt forløber så perfekt som overhovedet muligt. På den måde kan du bruge tiden på at bearbejde din sorg samtidig med, at du ved, at den afdøde får den begravelse, som vedkommende fortjener.