Business

Når man importerer bil fra udlandet, er der en række komplicerede beregningsforhold, der afgør, hvor stor en afgift man skal betale i forbindelse med dansk indregistrering. Og har man ikke selv stået i lignende sag tidligere, risikerer man at begå fejl og i værste fald betale for meget.

Virksomhed

Afgiftsportal

Telefon

70 25 24 14

E-mail

info@afgiftsportal.dk

Webside

https://www.afgiftsportal.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. januar

Guide: Sådan klager du, hvis du er uenig i SKATs afgørelse ved beregning af bilafgift

Men som importør har du også nogle rettigheder forbundet med afgiftsberegningen, du kan håndhæve, skulle du være uenig i den håndtering, der har fundet sted – og er du bekendt med disse, kan du faktisk spare mange penge, hvis du skulle være udsat for en forkert beregning eller håndtering.

Nedenfor har vi forsøgt at give indsigt i, hvordan du kan forholde dig til en forkert afgiftsberegning – læs med videre og få overblik over dine rettigheder som privat eller i dit virke af erhverv, hvis du står med en utilfredsstillende afgiftsberegning.

Søg altid vejledning hos en faglig ekspert

En af de fejl, især private aktører begår i forbindelse med import af bil, er, at de ikke har den fornødne forstand på, hvordan en sådan bilafgift skal beregnes. Og i alt for mange tilfælde ses det, at det dermed også resulterer i, at man ikke får håndteret sagen helt korrekt.

Med en fagekspert i ryggen er du dog garanteret en saglig behandling, da han eller hun har prøvet processen før. Og skulle det ske, at man ikke får en korrekt afgørelse, har man dermed også nemmere ved at håndtere processen rigtigt efterfølgende, da fageksperten har overblik over dine rettigheder.

Kender du ingen fagekspert? Eller er du ikke i stand til at vurdere, hvornår en faglig kendt er ekspert på området? Så kan du med fordel alliere dig med brancheforeninger og/eller aktører som FDM, der i den grad har styr på alle associerede processer og forløb

Din klageret ved forkert beregning

Er du utilfreds med din afgiftsberegning, har du altid mulighed for at klage direkte til SKAT via deres hjemmeside eller ved vejledning telefonisk. Det er super nemt, og du skal ikke bruge hverken advokater eller særlige kyndige for at få indsendt en korrekt klage, da du guides gennem processen på en let og overskuelig måde.

Det gode ved denne klageret er midlertidig, at man ikke skal vente yderligere i forhold til importen. For selvom der i forbindelse med indsendelse af klage er et ikke-afsluttet afgiftsforløb, betaler du blot den utilfredsstillende afgift – og så håndteres sagen efterfølgende.

Det har heller ingen indflydelse på, hvorvidt du får en korrekt indregistrering. Og præcis som hvis du var tilfreds med beregningen, kan du sætte dig ud i din nye bil og køre uforstyrret rundt på de danske veje.

Sagen behandles blot videre hos SKAT igen, og skulle du få medhold i din klage, vil du derfor også få refunderet den del af afgiftssummen, du ikke mener, er berettiget. Det modsatte gør sig selvfølgelig gældende, hvis du ikke får medhold. I en sådan situation vil du blot få afslag – og da du allerede har betalt afgiften, kan du fortsætte uproblematisk.