Business

Kalenderåret 2019 er ved at være slut. Det er blevet december, og dagene bliver forsigtigt kortere og kortere.

Virksomhed

Hooked

Webside

https://gethooked.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. december

Guide: 3 madoplevelser, du skal prøve i 2019

For rigtig mange betyder det, at man allerede nu er begyndt at tænke i nytårsforsæt, slankekur, og hvordan man skal omlægge sin livsstil til år 2020. Men for andre er det en tid, hvor man bør overveje, hvad man skal nå, inden året skifter.

I artiklen her kigger vi ind i tre af de kulinariske madoplevelser, man bare må prøve. Nye spændende koncepter og traditionelle retter serveret på en moderne måde. Læs med videre, og få inspiration til årets sidste restaurationsbesøg – eller måske endda årets ambitiøse nytårsmenu.

Økologi og grimme råvarer: Det bæredygtig valg

Året 2019 blev et år, hvor økologien og det bæredygtige koncept for alvor fik sin debut i Danmarks restaurationsbranche. Flere og flere køkkener skifter de konventionelle råvarer ud med økologiske – og næste al servering af kød skal være med udgangspunkt i en animalsk produktion baseret på konceptet bag friland.

For dem, der er nysgerrige på nye madoplevelser, betyder det da også, at man nu har mulighed for at prøve kræfter med et koncept, hvor servering og valg af råvarerne ikke ligner noget, man har set før. For hvor gulerødderne skulle være lige store og kartoflerne helt runde, er dette ikke et krav længere. Tværtimod. For vælger man eksempelvis at gå på fiskerestaurant i København, vil man ofte se, at grøntsager og protein ikke er valgt efter udseende. Og det er ikke bare et tilfældigt valg – for ved at vælge de grimme råvarer, der før blev kasseret, tager restauranterne nemlig et bæredygtigt valg.

Moderne Street Food – nye madkulturer i et gammelt koncept

Street Food vinder frem i disse dage. Og selvom konceptet på ingen måde er hverken nyt eller banebrydende, er det alligevel blevet en helt ny kulinarisk oplevelse for mange.

Men der er da også noget nyt over den moderne Street Food. For selvom det måske ikke er et koncept, der har set dagens lys for første gang i 2019, er det alligevel blevet noget anderledes, end det var for blot 5 år siden.

En af de helt store ændringer ved moderne Street Food er unægtelig, at det er blevet et koncept, hvor man kan teste nye smagsoplevelser af på en chill og hyggelig måde. Man kan teste tingene af, og man har mulighed for at lade sig inspirere, da man faktisk kan overvære hele tilberedningsprocessen.

Michelin for amatører: Gastronomi i alle prisklasser

Nyt for 2019 – eller i hvert fald nyere – er, at man faktisk for første gang kan finde Michelin-kronede restauranter, som har mad i alle prisklasser. Næsten uanset hvor mange penge man er villig til at bruge på sin Michelin-oplevelse.

De mange Michelin-restauranter har heller ikke før været så godt repræsenteret, som de er nu. For uanset hvor i landet man er, kan man faktisk med stor sandsynlighed finde en eller flere restauranter, der har fået tildelt én eller flere af de anerkendte og eftertragtede Michelin-stjerner.

Så det er bare med at komme af sted. Brug den resterende tid af år 2019 på at prøve noget andet, når det kommer til madkultur. Så er det også ofte nemmere at acceptere, at man skal på slankekur, når året skifter, og man starter på det famøse nytårsforsæt.