Business

Markedet af internetudbydere kan af og til være en jungle at finde rundt i.

Virksomhed

TjekBredbånd

Adresse

Klostergade 56C, 8000 Aarhus C

Webside

https://tjekbredbaand.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. november

Find den optimale bredbåndsforbindelse til dine behov

Valget af hvem du skal have som udbyder og hvilken løsning du skal have, skal både baseres på pris og hastighed. Konkurrencen mellem de forskellige udbydere på markedet er en fordel for dig som forbruger, da udvalget af bredbåndløsninger er mange og varierede.

Dog er der stadig god grund til at undersøge tilbuddene nøje. Udover de to variabler som pris og hastighed kan de tilgængelige udbud og stabiliteten af forbindelser også afhænge af, hvor i landet du bor.

Hastighed – en genvej til mersalg

Når du skal vælge nyt bredbånd og kigger efter hastigheden på de forskellige løsninger, er det vigtigt at læse det med småt. Den angivne internet hastighed i et abonnement er typisk maksimum hastigheden for, når internettet er mest stabilt. Desværre kan udbyderne ikke altid garantere stabiliteten af internettet i alle områder af landet.

Derfor angives der også en minimums hastighed for, hvad du som forbruger kan forvente, at din forbindelse som minimum skal kunne yde. Forskellen mellem minimum og maksimum kan være ret stor og derfor er det værd at overveje, om det er hensigtsmæssigt at gå op i pris for en højere maksimum hastighed, som måske ikke kan udnyttes til fulde.

Reglerne på området for internethastighed er ret bløde og du kan som forbruger kun indgive en klage, hvis den reelle hastighed udgør mindre end 75 % af, hvad der er blevet lovet. Heldigvis er det ofte nemt at skifte udbyder. Så hvis man ikke er tilfreds med sin bredbåndsforbindelse er det nemmeste valg at opsige sit abonnement og finde et nyt.

Robust netværk

Som nævnt tidligere kan en internetudbyder ikke altid garantere en 100 % stabil forbindelse i dit område. Hvor god stabiliteten er, der hvor du bor, afhænger af infrastrukturen for bredbåndforbindelser i dit nærområde og hvilke eller hvilken udbyder, som råder over den stærkeste forbindelse i dit område. Nogle antenneforeninger udbyder også internet, men her afhænger udvalget af, om din bolig kan kobles op på netværket.

Dette kan man ofte undersøge hos sin lokale antenneforening. Da stabiliteten kan svinge alt efter område, er det god ide at søge råd og vejledning hos de forskellige udbydere. Tjek også altid op på andre kunders erfaring med et produkt gennem anmeldelser, eller spørg naboerne hvad de har og hvad de synes om deres forbindelse. Vær heller ikke bleg for selv at give din mening til kende om et produkt. Ved at være ærlig omkring sin oplevelse og stille krav til ydelser, vil internetudbyderne også begynde at tage deres kunder alvorligt og optimere deres produkter.

Søg dig frem til det bedste tilbud

Det har aldrig været nemmere at sammenligne produkter og pris gennem internettet. Det gælder også udbuddet af bredbånd. Vil du derfor gerne nemt og overskueligt finde ud af, hvad der findes af løsningerne og hvad prisen er, så benyt dig af en sammenlignings tjeneste. Lige præcis inden for markedet af bredbånd kan en side som TjekBredbånd hjælpe dig i din søgning.

Ved at tjekke tilbuddene på denne måde, sparer du en masse tid og kræfter, da du meget hurtigere kan danne dig et overblik, end hvis du skulle ind og tjekke hver enkelt udbyders hjemmeside. Hvis udbyderen er en antenneforeningen er det dog altid en god ide, at tjekke op på om løsningen er tilgængelig i din specifikke bolig. Her skal du altså derfor lige et smut forbi udbyderens egen hjemmeside. Gennem en hurtig indtastning af postnummer og gadenavn kan man nemt få svar på, om et tilbud et tilgængelig for ens egen husstand.