Business

Når man er boligsøgende og finder det rigtige hus, vil man typisk gerne have det med det samme.

Virksomhed

Nem Advokat

Adresse

Stationsparken 26.2, 2600 Glostrup

Telefon

70 20 41 61

E-mail

info@nemadvokat.dk

Webside

https://www.nemadvokat.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 4. oktober

En god bolighandel starter med den rigtige rådgivning

Processen, fra første fremvisning til man står med nøglerne til sit nye hus, er lang og kræver, at man sætter sig ind i alt, som omhandler købet af drømmehuset – især selve købsaftalen. I den forbindelse vil det være en fordel, hvis man kender en god boligadvokat.

Inden I går ud på boligmarkedet, er det en god idé lige at afstemme med jeres bank, hvilket prisleje I kan købe hus i. Det ville da være ærgerligt at stå i en situation, hvor I stort set har indrettet hele dagligstuen, og snakket med forskellige køkkenfirmaer om strukturen i stenkøkkenbordet, for kun at finde ud af, at I alligevel ikke har råd til at bo i huset.

Efter at reglerne inden for boligfinansiering er blevet strammet gevaldigt op, skal de fleste have solgt deres bolig, før de kan købe en ny. Mange begår derfor den fejl, at de begynder at lede efter hus, inden de sætter deres eget hus til salg. Den mest smidige proces er at sætte sit eget hus til salg først. Ofte har den pris man kan sælge sin egen bolig til også betydning for, hvilken bolig som man så har råd til at købe.

Det kan derfor være en god idé allerede fra start at søge køberrådgivning og inddrage rådgivere som eksempelvis en bankrådgiver, en advokat til boligkøb og en byggesagkyndig. Ejendomsmægleren skal I kun bruge til at fremskaffe de nødvendige rapporter som tilstandsrapport og el-rapport.

Tilstandsrapporten er i øvrigt ikke lovpligtig, hvad mange sikkert tror, men den er nødvendig for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring, som fritager sælger for mangelsansvar efter et salg af huset. En ejerskifteforsikring sikrer også køber mod skjulte fejl og mangler, som var til stede på overtagelsesdagen af boligen. Der er altså tale om skader, som ikke fremgik af tilstandsrapporten, og som I, som huskøbere, derfor ikke havde kendskab til.

Vær dog i den forbindelse opmærksom på eventuelle forbehold og klausuler i både hus- og ejerskifteforsikringer. Hvis de er alt for generelle, kan det i værste tilfælde vise sig at være en ubrugelig forsikring. Find derfor en boligadvokat til fornuftige priser til at kigge jeres forsikringer igennem.

Skal I sælge jeres eget hus kan I med fordel læne jer op af ejendomsmæglerens vurdering. Lad jer dog ikke lokke af, at ejendomsmægleren sætter en høj udbudspris, da det kan betyde en længere liggetid.

Prisen I kan få for jeres bolig, afhænger af mange forskellige ting – bl.a. boligens stand, størrelse, beliggenhed og ikke mindst, hvordan priserne ligger i jeres lokalområde. På diverse boligsider kan I med fordel sammenligne jeres bolig med andre lignende boliger, og dermed danne jer en fornemmelse af, hvor prisen sådan ca. skal ligge.

Køb og salg af bolig er en af jeres største beslutninger her i livet. Tag derfor alle relevante rådgivere med på råd – og få en god proces omkring jeres bolighandel.