Business

Et tandlæge besøge kan virke overskueligt på flere parametre. Men det behøver det slet ikke at være.

Virksomhed

Kassekreditten

Telefon

71701060

E-mail

info@kassekreditten.dk

Webside

https://kassekreditten.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 13. september

6 tips til tandlægeskræk

Mange mennesker finder det ubehageligt at besøge tandlægen. Det kan være forbundet med smerte og ubehag – måske endda en ren tandlægeskræk. Andre mennesker forbinder tandlægen med økonomisk ubehag. Det kan man også beskrive som en form for skræk for tandlægen. Hvad kommer det mon til at koste? I denne artikel får du 6 tips til din tandlægeskræk – både den fysiske og den økonomiske del.

Den økonomiske tandlægeskræk

Den økonomiske tandlægeskræk kan være helt forfærdelig. Det er dog rigtig dumt at undgå tandlægen, bare fordi man synes, det er dyrt. Man risikerer blot at ende med dårlige tænder, der så bliver rigtig dyre at lave.

1. Meld dig ind i Danmark. Alle grupper får tandlægetjekket refunderet. Derudover får du også tilskud til andre sundheds relaterede regninger og udgifter. Det er dog nødvendigt, at du ikke lider af nogen form for sygdom allerede.

2. Hvis du skal have lavet en større operation hos tandlægen, er det værd at tjekke om din forsikring dækker. Det kan være, at du selv skal lægge ud for regningen. Hvis du mangler kontanter midlertidigt, kan et hurtigt lån være en fin løsning. For mere information ved at klikke her.

3. Nogle særlige samfundsgrupper er berettiget til tandlægetilskud ved lov. Det drejer sig om følgende grupper:

- Kontanthjælpsmodtagere

- Førtids- og folkepensionister

- Fysisk og psykiske handicappede

- Udviklingshæmmede og personer med sindslidelser

- Hvis du har tandskader efter strålebehandling eller kemoterapi

- Personer med sjældne sygdomme og handicap

Den fysiske tandlægeskræk

Den angst der er ved frygten for smerte i forbindelse med et tandlægebesøg, kan gøre det fristende at aflyse. Heldigvis er mange tandlæger forstående og vant til at håndtere klienter med tandlægeskræk.

4. Tal om din tandlægeskræk. Tal om frygten med dine venner og familie. De kan hjælpe dig med at komme af sted eller berolige dig. Når du aftaler en tandlægetid, skal du lade tandlægen kende til din frygt. De vil give dig særlig opmærksomhed og omsorg på klinikken.

5. Der er også nogle beroligende ting, du selv kan gøre. Sørg for at have god tid, så du ikke skal stresse før eller efter tandlægetiden. Du kan med fordel bruge noget beroligende musik og afspændingsøvelser inden dit tandlægebesøg.

6. Når du er hos tandlægen, kan du bede om beroligende eller bedøvende middel. Det kan hjælpe dig med at slappe af og gøre oplevelsen mere positiv til næste gang.