Unge i hele Vendsyssel mødes igen i år til messe

KOMMUNEN: Sidste år inviterede foreningen Vendsyssel Nu 4.000 unge mennesker til Arena Nord i Frederikshavn for at blive lidt klogere på, hvad deres fremtid kan byde på.

Nu er ungemessen ”Zoom ind på din fremtid” klar til for anden gang at slå dørene op.

Det sker i oktober, hvor tusindvis af Vendsyssels ældste folkeskoleelever samles i Brønderslev Hallerne.

- Det var en succes sidste år, og vi fik flere tilmeldte end forventet. Så konceptet kommer til at ligne, men vi har selvfølgelig også fundet plads til forbedringer i programmet, fortæller projektleder Anne Louise Vanggaard.

Nu med fagpakker

Således har man valgt at lade messen strække sig over to dage, og lade eleverne komme i hold, så hvert hold er der tre timer.

- En hel dag var lige i overkanten, kunne vi mærke, så i år bliver det mere koncentreret. For yderligere at højne kvaliteten af messen, er der i år som noget nyt også kommet fagpakker til. Der er seks forskellige at vælge mellem, som indeholder undervisningsmateriale til 8 lektioner og dækker undervisningskravene i temaet ”Job og Uddannelse”. De seks fagpakker giver klassen et større indblik i den danske samfundsmodel, job og uddannelse i landsdelen samt et større kendskab til det lokale erhvervsliv gennem praktiske cases, forklarer Anne Louise Vanggaard.

Sidste år var det skolerne i Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn kommuner der var inviteret med til messen, og i år er også Aalborg-skolerne inviteret. Der er allerede meldt over 4.000 elever til fra 7. til 10. klasse samt HF-elever.

Unge driver Vendsyssel videre

På messen kan de møde omkring 80 stande, hvor både virksomheder og uddannelsesinstitutioner er klar til at præsentere eleverne for deres uddannelse- og jobmuligheder i Nordjylland.

- På messen er der plads til alle, og håbet er, at vi kan være med til at give eleverne de bedste redskaber til at træffe de bedste valg, siger Anne Louise Vanggaard.

Det er som nævnt foreningen Vendsyssel Nu, der står bag arrangementet, og deres dagsorden er at højne sammenholdet i hele Vendsyssel.

- Vi arbejder på at gøre vores del af landet attraktiv og vise, hvad vi kan her. Samtidig vil vi gerne, at de unge får øjnene op for alle de muligheder, der er her. Vi mener, at de unge i Vendsyssel kan være med til at skabe ny energi og vækst, og det er jo dem, som skal drive landsdelen videre. Derfor vil vi være med til at tage ansvar for, at de kommer i arbejde og uddannelse, fortæller Anne Louise Vanggaard.

Og hvem er så ”Vendsyssel Nu”?

- Vi er en nonprofit netværksorganisation, som arbejder på at skabe et netværk, som skal udvikle sammenhængskraften i Vendsyssel. Vendsyssel Nu er kendetegnet ved, at det drives frem af vendelboer, som er stolte af deres landsdel, og som brænder for at gøre en forskel og sikre, at vi i fremtiden vil forblive bæredygtige, afrunder Anne Louise Vanggaard.

Det er gratis for klasserne at deltage i messen, som er stablet på benene ved hjælp af midler fra lokale fonde, og arrangørerne oplyser, at der stadig er plads til flere klasser/tilmeldinger fra skoler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...