Skagen Ondag tog på tur for at møde gæsterne - også inde i byen

SKAGEN: Skagen er andet end et ferieparadis i sommermånederne, hvor turisterne kommer og nyder den dejlige stemning, der findes i Skagen på den årstid.

Byen og omegn byder også ind med skønhed og charme i vinterperioden og i særdeleshed i ugerne 7 og 8, hvor danskerne har kalenderlagt vinterferien.

Det er hovedsageligt gæster fra Sjælland, sydhavsøerne, midt og syd Jylland, der gæster Skagen i uge 7 og derfor er der også flere gæster i bybilledet denne uge set i forhold til ugen efter, hvor nordjyderne holder ferie.

Hvad kan turisterne så se og opleve i Skagen de uger?

Hvad går turisterne efter og kan Skagen tilbyde vinterturisme?

Skagen Onsdag tog en tur i gaden lørdag formiddag og igen søndag eftermiddag, for at møde turisterne og se hvad de har planlagt ud fra de arrangementer og oplevelser Skagen kan tilbyde.

Lørdagen var let overskyet med lidt solstrejf og bidende koldt, men turisterne var klædt på til lejligheden.

Gaden var godt besøgt og vi fangede den første familie, familien Raun fra Ry.

- Vi er kommet her til Skagen i over 25 år og nyder byen og området. Vi har set lidt på turistbureauets hjemmeside, hvad der er af arrangementer og vil besøge nogle af dem. Pigerne skal en tur i svømmehallen og så skal vi besøge radarstationen i Skagen som har åbent her i vinterferien, lyder det fra familien Raun fra Ry, der bor i sommerhus.

Familien Koch kommer fra Djursland og er her en gang om året.

- Vi har lejet et sommerhus og skal bare gå og ose i gaden, gå ture, spise god mad fra Skagen.

- Pigerne vil gerne en tur i bolsjebutikken. Vi synes der er mange gode tilbud i vinterferien både i butikkerne og med arrangementerne i byen.

- Vi nyder at komme her i vinterperioden, byen er meget mere indbydende om vinteren end sommeren, siger familien Koch.

Nogle skawboere elsker også at være turist i egen by. Vi mødte familien Sørensen fra Skagen i gaden.

- Skagen er en god by at bo i med mange muligheder i naturen. Vi går tit ture i den og tager en gang i mellem ud til fuglestationen og ser hvad de har af tilbud, fortæller lyder det fra de fastboende.

Der var varslet dårligt vejr søndag og det kunne ses efter en tur langs gågaden.

Den var støvsuget for folk og derfor gik turen ud til Det Grå Fyr i Skagen.

Her fandt vi familien Hartkopp fra Lolland, der lige havde været oppe i fyret og var kommet ned ad de 208 trappetrin.

- Vi er kommet her gennem mange år. Vi skal ud og bowle, en tur på Grenen, se Den Tilsandede Kirke og så skal vi på aftentur og sige godnat til solen i Gl. Skagen.

- Vi har set at Kystmuseet har en del for børn og så vil vi se om der er åbent ved Anchers hus.

- Vi elsker vinteren heroppe. Vi får den helt rigtige rå natur, uden at det bliver blæst op til at man skal drikke champagne.

- Vi er her for at blive blæst godt igennem, siger familien Hartkopp, og synes det er ærgerligt, at Skagen Odde og Naturcenter ikke har åbent i vinterferierne, da vi gerne ville have været inde og se den.

Et blik ned over siden med Skagens arrangementer og aktiviteter i uge 7 og 8, fortæller at der sker mange ting for turisterne, både inde og ude, men også noget de lokale kan bruge i ferien.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...