Sparekassen Vendsyssel lever en årsresultat før skat på 606 millioner

KOMMUNEN: Sparekassen Vendsyssel leverer med årsregnskabet for 2019 et resultat før skat på 606 millioner.

Resultatet er en fremgang på 34 procent sammenlignet med årsregnskabet for 2018.

Målt på indtjening er Sparekassen Vendsyssel nu Danmarks største sparekasse.

- Vi er selvfølgelig yderst tilfredse med årsresultatet for 2019. Det har været et travlt år i sparekassen, og så er det selvfølgelig dejligt, at dette også viser sig i et flot årsregnskab.

- Fremgangen i 2019 skyldes, at der er vækst i forretningen i hele vores markedsområde.

- Vi har haft et højt aktivitets-niveau i alle afdelinger, hvor medarbejderne blandt andet har hjulpet en lang række kunder med at udnytte det lave renteniveau til at få et mere fordelagtigt realkreditlån.

- Sparekassens kunder har samlet omlagt realkreditlån for mere end 15 milliarder og vi har desuden solgt 75 procent af sparekassens aktier i Sparinvest Holding SE, hvilket har givet os et ekstraordinært udbytte, som tydeligt kan ses i vores kursreguleringer.

- Endelig har vi reduceret vores nedskrivninger med 46 millioner sammenlignet med sidste år, siger direktør Vagn Hansen.

Sparekassen Vendsyssel har 48.000 garanter, som udgør cirka 1/3 af sparekassens kunder.

Bestyrelsen indstiller til repræsentantskabet, at der udbetales 3,25% i garantrente, ligesom en del af overskuddet igennem sparekassens fonde vil blive brugt til at støtte aktiviteter i hele sparekassens markedsområde.

- Sparekassen Vendsyssel er i en rigtig god og kontrolleret vækst. En vækst, som er skabt gennem en stor indsats af sparekassens mere end 570 medarbejdere samt stor tillid fra vores garanter og næsten 150.000 kunder.

- Med resultatet for 2019 ender vi med en egenkapital på mere end 4 milliarder, så vi er rigtig godt rustet til fremtiden.

- Vores solide fundament giver os mulighed for fortsat at følge vores strategi med at skabe gode regnskabsmæssige resultater via stigende indtjening frem for uhensigtsmæssige omkostningsbesparelser.

- Vi tror derfor også på et godt årsregnskab for 2020, hvor resultatet af den primære drift forventes at ligge i niveauet 450 – 475 millioner.

- Resultatet for 2019 betyder, at vi kan udbetale mere end 60 millioner til vores garanter, men det vil også komme mange andre til gavn, understreger Vagn Hansen.

Sparekassen Vendsyssels fonde har for eksempel i 2019 udbetalt mere end 11 millioner til almennyttige og velgørende formål. Herudover har sparekassen støttet lokale foreninger med godt 15 millioner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...