Ført de grønne, motoriserede ambitioner realiseres, skal prisen på bilerne ned og opladningsmulighederne forbedres

KOMMUNEN: Det er ikke manglende vilje hos de potentielle bilkøbere, som bremser udbredelsen af elbiler i Nordjylland.

Men inden de eldrevne køretøjer for alvor kommer til at indtage de nordjyske garager og veje, er det nødvendigt, at de bliver både billigere og lettere at få ladet op.

Det er en af konklusionerne i en ny befolkningsundersøgelse, som brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne har gennemført i samarbejde med analysefirmaet YouGov blandt 2.000 danskere.

Undersøgelsen viser, at rigtig mange nordjyder - hele 69 procent - er klar til at købe en elbil.

Det er dog kun ni procent, der er villige til at gøre det, som situationen er lige nu.

43 procent vil vente, til bilerne bliver billigere, og 31 procent til det bliver lettere at lade bilerne op .

- Det er især tankevækkende, at mulighederne for at få ladet elbilen op betyder så meget for nordjydernes købelyst.

- Det understreger bare behovet for, at kommunerne i regionen sætter mere aktivt ind og sammensætter en konkret strategi for, hvordan man vil forbedre udbuddet af offentligt tilgængelige ladestandere, siger Per Møller Christensen, ingeniør hos Bravida og medlem af TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Region Nordjylland, der repræsenterer el-, vvs- og metalvirksomhederne i regionen.

Han hæfter sig ved, at det kun er 23 procent af de nordjyske deltagere i undersøgelsen, som helt afviser muligheden for at købe en elbil.

- Med andre ord så interessen bestemt til stede. Men igen er det helt tydeligt, at et af nøglepunkterne, ud over prisen for bilerne, er muligheden for at få adgang til flere offentlige ladestandere. Således kan vi se i undersøgelsen, at hele 57 procent af nordjyderne svarer, at det i nogen eller høj grad vil have betydning for deres lyst til at købe en elbil, siger Per Møller Christensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...