Og vi skal være eksakte i vore ønsker for det sidste hvilested

KOMMUNEN: Næsten halvdelen af os, der bor i Nordjylland har ikke taget stilling til hvordan vi vil begraves og overlader dermed beslutningen til vores pårørende.

Det er resultaterne af en undersøgelse, som A&B Analyse har foretaget for Stenhuggerlauget Danmark i Dansk Byggeri. Paradoksalt nok har næsten ligeså mange heller ikke talt med deres familie eller venner om, hvordan de ønsker, at deres egen begravelse eller bisættelse skal foregå.

Medlem i Stenhuggerlauget Danmark i Dansk Byggeri, Tim Gedsø, er indehaver af Gedsø Granit i Sæby.

Han mærker derfor på helt tæt hold, at mange nordjyder ikke taler nok om døden.

- Det er stadigt en smule tabubelagt at tale om døden. Der er kommet lidt mere åbenhed omkring det, men det kan sagtens blive bedre.

- Vi oplever ofte, at pårørende kommer uforberedte til os, når de skal planlægge deres kæres sidste rejse. Langt de fleste har slet ikke tænkt over, hvilken begravelse de skal vælge. Det er ikke noget, de har talt om i familien, siger Tim Gedsø.

Undersøgelsen viser også, at kun godt 20 procent af os vil begraves på en kendt gravplads.

– Vi vil ikke være til besvær for de efterladte. Derfor tror vi, at vi gør vores pårørende en tjeneste ved at fravælge et kendt gravsted, men faktisk gør vi det modsatte. 60 procent af os besøger nemlig kirkegården minimum en gang om året.

- Det vidner om, at de efterladte gerne vil have et mindested, hvor de kan bearbejde sorgen over at have mistet deres kære, siger Tim Gedsø.

Han synes man skal fjerne risikoen for den misforståelse, der kan opstå mellem den dødende og de pårørende, hvis de ikke tager snakken om det sidste hvilested.

Og det gør man ved at tage snakken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...