Sammen hver for sig. Sådan lyder opfordringen fra myndigheder og eksperter, og det har danskerne i dén grad taget til sig. Alt socialt samvær er skruet ned på et minimum, men danskerne har fundet andre veje til at holde kontakten i en svær tid. Nye tal fra teleselskabet 3 viser, at dataforbruget på videoopkalds-app’en FaceTime på kort tid er fordoblet.

Det oplyser 3 i en pressemeddelse,

Særligt app’en FaceTime, der bruges til videoopkald, stikker ud. Her er dataforbruget på blot to uger fordoblet. Det samme gælder dataforbruget på Microsoft-apps, som bl.a. dækker over Skype og samarbejdsplatformen Teams, der også begge giver mulighed for videoopkald, oplyser teleselskabet.

- Normalt ser vi løbende en støt stigning i brugen af beskedtjenester og sociale medier, men det er helt usædvanligt, at lige netop videoopkald stiger så voldsomt. Det vidner om, at almindelige telefonopkald, beskeder og Instagram-opdatering ikke kan dække vores sociale behov i længden. Lige nu har mange brug for at kunne holde nær kontakt med venner og familie, og der har det bare en særlig betydning at kunne se hinanden i øjnene, oplyser David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked, i pressemeddelelsen.

Også når det gælder en række andre digitale tjenester ser 3 lige nu en stigning i dataforbruget i selskabets netværk. Det gælder bl.a. Netflix, som er steget med knap 20 pct., og børnenes favorit-app TikTok, der er steget med 25 pct.. Danskerne får dog også noget arbejde fra hånden - 3 har nemlig målt en 25 pct. stigning i dataforbruget på mail-app’en Outlook.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...