Frederikshavnske industriansatte bliver 1,7 år længere på arbejdsmarkedet end for ti år siden

KOMMUNEN: De ansatte i industrien og fødevareindustrien med bopæl i Region Nordjylland går i gennemsnit mere end halvandet år senere på pension, end de gjorde for ti år siden.

Mens den gennemsnitlige pensionsalder for industriansatte i regionen i 2008 lå på 63,7 år, var tallet således steget til 65,3 år sidste år.

Det er Industriens Pension, der dækker timelønnede i industrien og fødevareindustrien, der har set nærmere på, hvornår medlemmerne skyder gang i udbetalingerne fra pensionsordningen.

Alene fra 2017 til 2018 er den gennemsnitlige pensionsalder for pensionsselskabets medlemmer i Region Nordjylland steget med 0,7 år.

Forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing, peger på flere årsager til, at medlemmerne bliver længere tid på arbejdsmarkedet og venter med at skyde pensionsudbetalingerne i gang.

- De helt oplagte forklaringer er naturligvis den stigende folkepensionsalder og reformen af efterlønnen. Men derudover mærker vi, at flere er mere opmærksomme på, hvad nogle ekstra år på arbejdsmarkedet betyder for opsparingen og privatøkonomien. Endelig tror jeg også, at det kan spille ind, at mange virksomheder har øget fokus på at fastholde de ældre medarbejdere, siger hun.

Godt gang i beskæftigelsen

Joan Alsing peger på, at det går rigtig godt for beskæftigelsen i industrien, og at ældre medarbejderes arbejdskraft og erfaring er efterspurgt mange steder.

- Det er tydeligt, at der er stigende fokus i dansk erhvervsliv på at sikre fleksible og gode muligheder for ældre medarbejdere. Det afspejler sig formentlig også i tallene, siger Joan Alsing.

Tendensen kan ses i alle kommuner i regionen. I Frederikshavn Kommune er pensionsalderen for industriansatte f.eks. steget fra 63,7 år i 2008 til 65,4 år i 2018.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...