15. juli går det løs ved Den Tilsandede Kirke

SKAGEN: Det er 12. sommer i træk at Verdensballetten tager på turné i Danmark og præsenterer en sommerforestilling med ballet, opera og klassisk musik i de særligt udvalgte rammer ved Den Tilsandede Kirke - i år 15. juli.

Otte dansere, to sangere og to musikere udgør årets kunstneriske hold.

Vi får mulighed for at se virtuose solodansere hentet fra The Royal Ballet of London, Mariinskij Balletten i St. Petersborg, og Statsballetten i Berlin.

To af Danmarks mest efterspurgte musikere, violinisten Niklas Walentin og pianisten Alexander McKenzie er med for fjerde år i træk, og også den danske sopran Denise Beck er med på det musikalske hold.

Hun er uddannet i Wien, bor i Berlin og har hele verden som sin arbejdsplads.

Det hele bliver på vanlig vis bundet sammen af Verdensballettens arrangør og leder Jens-Christian Wandt.

Den kun 23-årige danske balletdanser og koreograf Tobias Praetorius fra Den Kgl. Ballet i København, er netop nu ved at kreere en ny ballet til dette års Verdensballet.

Balletten bliver en solo som skabes til den tyske solodanser i Berlin, Marian Walter.

Han blev tidligere i år udnævnt til Berliner Kammertänzer - den højest opnåelige titel for en tysk balletdanser.

Musikken til den nye ballet bliver Jacob Gades Tango Jalousie spillet af Niklas Walentin og Alexander McKenzie.

De to musikere bliver også en del af balletten, idet de også tænkt ind i koreografien med enkelte trin.

De fire kunstnere - koreografen, danseren og musikerne, mødes i Berlin i juni for at indstudere det nye værk.

Tobias Praetorius er uddannet på Det Kgl. Teaters balletskole og har siden 2017 arbejdet som koreograf.

- Jeg glæder mig meget over at Tobias Praetorius har sagt ja til at kreere et nyt værk til Verdensballetten.

- Han er en utrolig spændende kunstner og har trods sin unge alder markeret sig stærkt både som koreograf og som balletdanser. Jeg ved at Marian Walter glæder sig til samarbejdet og også at Tobias er ydmyg over at skulle arbejde med en af verdens pt mest efterspurgte balletdansere. Hos Tobias spiller musikken en væsentlig rolle, også på den måde passer han godt ind i Verdensballettens profil. For os er det vigtigt at musikken ikke blot bliver et rytmisk akkompagnement, men et samspil til dansen på scenen. Tobias er garant for at dansen og musikken går op i en højere enhed - jeg er sikker på han får skabt et lille mesterværk til årets forestilling, siger Jens-Christian Wandt.

Og efter en pause vender Xander Parish er tilbage.

Siden 2017 har han været solodanser ved Mariinskij Balletten i St. Petersborg – den første europæiske ”ikke-russer” i nyere tid.

Og forrige uge udnævnte Dronning Elizabeth Xander Parish til Officer of the Order of the British Empire.

Han får tildelt denne titel som påskønnelse af hans store karriere, og for hans arbejde med at knytte kulturelle bånd mellem England og Rusland.

Yasmine Naghdi danser for første gang med Verdensballetten.

Siden 2017 har hun været solodanser ved The Royal Ballet of London, hun er uddannet på kompagniets balletskole og har siden 2010 været en del af kompagniet på Covent Garden.

Ved sommerens forestillinger skal hun danse pas de deux´en fra Wayne McGregors ballet Chroma sammen med Federico Bonelli, og pas de deux´en fra balletten Raymonda sammen med Marian Walter.

Verdensballettens ballerina Iana Salenko fra Statsballetten i Berlin, nedkom 14. maj med sin anden søn.

Fødslen gik godt og både mor og barn er i bedste form.

Frem til dagen før fødslen deltog Iana i balletræningen hos kompagniet i Berlin, og blot fire dage efter var hun tilbage i træningssalen igen.

Hun har hele tiden gjort det klart at hun medvirker i årets forestilling og den beslutning står ved magt - også her efter fødslen. Iana har netop meldt ud at hun er i skarp træning og er klar til at gå på scenen til juli.

Ved sommerens forestilling vil hun bl.a. danse sit glansnummer - “Den døende Svane” med musik af Saint-Säens, en af balletrepertoirets kendteste værker.

Ud over de nævnte udgøres danserteamet af Steven McRae, Federico Bonelli, Yehemiah Kish og Yuhui Choe fra The Royal Ballet of London.

Kunstnerisk leder: Solodanser

Steven McRae er desuden som tidligere år kunstnerisk leder af Verdensballetten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...