Skagens Museums Venner fylder 60 år - og det markeres med fest 10. juli

SKAGEN: For præcis 60 år siden stiftede en kreds af kunst- og kulturinteresserede borgere foreningen Skagens Museums Venner. Kunstneren Helga Ancher – datter af Anna og Michael Ancher – blev valgt som foreningens første formand.

I mellemtiden er foreningen blevet en integreret del af Skagens Kunstmuseer, men ideen lever videre i bedste velgående, og har nu et rekordstort antal medlemmer.

- Jubilæet skal selvfølgelig fejres, og derfor holder vi den traditionelle sommerfest for foreningens medlemmer netop på årsdagen for grundlæggelsen, onsdag 10. juli.

- Vi håber, at mange af klubbens mere end 2.200 medlemmer møder frem, og måske vil begivenheden også tiltrække nye medlemmer, siger Skagens Kunstmuseers kommunikationschef Niels H. Bünemann.

I årenes løb har venneforeningen givet økonomisk støtte til Skagens Kunstmuseer, især i forbindelse med udstillinger og indkøb af nye værker. Til gengæld har medlemmerne fri adgang til både Skagens Museum, Anchers Hus og Drachmanns Hus, og de får rabat i museumsbutikken og de tilknyttede caféer.

For to år siden besluttede foreningen på en generalforsamling at fusionere med Skagens Kunstmuseer, og det var en god beslutning, mener den daværende formand for foreningen, Flemming Vogdrup, der også er stolt af den gamle forenings nu 60-årige historie.

- Det var en meget fremsynet plan, grundlæggerne af foreningen havde dengang. Nu om dage er det ganske almindeligt, at museer har klubber eller foreninger, der bakker op om deres virke, men tilbage i 1959 var det lidt af en nyskabelse. Og jeg tør godt sige, at venneforeningen har en del af æren for at Skagens Museum har udviklet sig til at være et af Danmarks væsentligste kunstmuseer, siger Flemming Vogdrup, der var foreningens sidste valgte formand, og fortsat repræsenterer ”vennerne” som næstformand i Skagens Kunstmuseers bestyrelse.

Traditionen tro er der også et musikalsk indslag, når sommerfesten løber af stabelen i haven ved Skagens Museum. I år er underholdningen lagt i hænderne på den aarhusianske barbershop-kvartet ”HusAar”. Barbershop-traditionen stammer fra de amerikanske sydstater i begyndelsen af sidste århundrede. Den udøves typisk af et mandskor, der synger firestemmigt. HusAar synger både de amerikanske klassikere og danske sange tilpasset stilarten, og kvartetten vil også inddrage publikum i deres show.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...