Ålbæk er snart klar til byens store satsning Smagen af Jul

ÅLBÆK: Kål, gløgg, honning, julesild, brød, øl, ost, rødbeder, æbleskiver, snaps, bjesk, spegepølse, irsk kaffe, chokolade, slik og tørret frugt, Det er nogle af de mange dejlige "julegodter" for børn og voksne, som man kan opleve ved det nye julemarked i Ålbæk kaldet "Smagen af Jul". Julemarkedet åbner i haven ved den traditionsrige Aalbæk Gl. Kro 16. november, og har så åbnet fredage, lørdag og søndage til og med 16. december.

I disse dage ankommer de nytegnede og nyopførte hytter, som der skal sælges smagsoplevelser fra. Hytterne og hele julemarkedet har et budget på 1,3 million kroner, som det er lykkes ankermanden formanden for Ålbæk Handels- og Håndværkerforening Peter E. Nielsen at få samlet penge sammen til.

- Når du kommer ind på markedet vil du gå gennem en lystunnel, og her vil være masser af lys på pladsen.

Nyd smagen af jul

Han viser rundt, og fortæller at det er meningen, at gæsterne skal sætte sig ned og nyde smagen af jul, og de produkter, som fremstilles lokalt eller serveres af de lokale forretningsdrivende i byen.

- Så vi har ud over de 13 nye salgshytter også fået fremstillet to åbne hytter, hvor gæsterne kan sidde på bænkene og få varmen fra terrassevarmere, forklarer Peter E. Nielsen.

Julemarkedet i Ålbæk forventes at tiltrække besøgende fra hele Vendsyssel. Håbet er at svenskere og nordmænd også får lyst til at kigge ind, og så er der overnatning ved siden af på kroen.

- Vi ved, at Turisthus Nord har reklameret for vores julemarked, og det har rederierne også, siger formanden for handelsstandsforeningen.

De nye hytter er leveret fra det samme firma, som byggede Matadorbyen på Bakken i København. Det lokale Nordiske Element Byg har fået opgaven, og i det hele taget vil de besøgende få et indtryk af, hvilket erhvervsliv og handelsliv, der er i byen.

Foruden mad og drikke vil der også være salgsboder med julepynt og ting at varme sig med såsom huer og handsker eller måske en lanterne.

- Og så har vi naturligvis også sørget for levende musik til vores julemarked, siger Peter E. Nielsen.

Boderne i haven

Der vil være masser af lokale ansigter i træhusene, og dertil kommer besøg fra Skagen og Frederikshavn.

Deltagerne har en overskrift på deres hus. De er En smag af Nordjylland ved Aalbæk Gl. Kro.Varme følelser, Borups lækkerier. Bamsermes jul, Bamsemuseet, Besøg de skønne sild v. Tenax.En fryd for øjet, Christina Bilde. Det kold gys, Holte Vinlager. Det lune ly, Hotel Hvide Klit. Julehytte, Butik Skagen. Højt humør, Irish Pub. Det smagfulde hedder Ostehusets bod. Den fælles hygge ved De grønne spejdere, Sognegården Frederikshavn og Simons Raaling. Small and smart Byhjortnæs. Det rene velvære Christina Klastrup og endelig deltager Arne Holm uden en hytte med sine pynteting til haven.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...