Unge børnefamilier er på udkig efter nye veje at gå, og flere eksperter spår, at vi de kommende år vil se flere og flere, der har sat kursen tilbage mod fortiden. Tilbage til dengang, bedsteforældrene var unge og etablerede sig, og hvor dørene ud til den store verden endnu ikke stod pivåbne.

Det skriver Kristeligt Dagblad, der har talt med flere fremtidsforskere.

De unge familier vil ud at bo i provinsen. De vil kende naboerne til begge sider, invitere dem på kaffe og hjemmebagte boller med tandsmør. De vil have deres egen lille køkkenhave, som de kan tage børnene med ud i og spise fra, når det er sæson.

De vil have, at enten mor eller far kan hente tidligt i institution eller skole, så der er tid til både lektier og hygge, inden aftensmaden indtages i fællesskab rundt om spisebordet. Kort sagt; de kommende års unge børnefamilier vil have mindre globalisering og mere nærhed.

Endnu er det mest de såkaldte "firstmovers", der har taget skridtet fuldt ud, og tendensen er endnu ikke slået igennem, så det for alvor kan ses i statistikkerne. Men ofte er det sådan, at der i perioder med økonomisk opsving og lav arbejdsløshed som nu er flere end ellers, der vælger at flytte fra by til land.

Og hos ejendomsmæglerkæden Home bekræfter boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen tendensen.

- Jeg vil ikke sige, at det udelukkende er fremtid. Det er også nutid. Vi hører fra vores mæglere rundt omkring i landet, at der er flere og flere unge børnefamilier, der gerne vil ud i provinsen og bo. En del flytter faktisk tilbage til den egn, de oprindeligt kommer fra, hvor de så har enten familie eller vennekreds boende i forvejen, siger han til Kristeligt Dagblad.

Ifølge Henrik Hauthorn Jensen er det drømmen om et mindre stressende og et mere friluftspræget liv, der lokker de unge mennesker uden for de store kommunegrænser. Men økonomien spiller også en rolle.

- Det er blevet dyrt at bo i de store byer, så det er både af lyst og nød, når de unge familier vælger storbyen fra, vurderer han.

Chutikan

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...