Park&Vej sætter et nyt hold Junior Rangere. Der er infomøde 21. marts

FREDERIKSHAVN: En af kommunens store friluftssatsninger er Junior Ranger Uddannelse.

Den er en del af årsagen til, at kommunen i 2018 blev udnævnt til årets friluftskommune.

Junior Ranger-begrebet begyndte i USA i 1970’erne og har bredt sig til mange lande i Europa.

Og i 2017 kom det også til Frederikshavn Kommune, hvor det samler unge mennesker fra alle egne af kommune til et sundt og givende friluftsliv og en uddannelse, der gør dem til mini naturvejledere og naturambassadører.

Det at finde nye målgrupper er en udfordring, især med unge mennesker.

Computer og IT er spændende og trækker rigtig mange til bare at sidde og kigge ind i skærmen. Det er sommetider svært at gribe netop den målgruppe. Derfor udviklede vi i 2017 en målrettet uddannelse for unge i aldersgruppen 11 til 13 år, nemlig vores Junior Ranger uddannelse, fortæller kommunens naturvejleder Bo Storm, der leder Junior Rangerne.

Hvert år oprettes der et hold for 10 drenge og 10 piger, og de bliver præsenteret for alt det spændende i naturen.

De er på ture, lærer om dyr og planter, lærer at overnatte i naturen, og lærer at formidle for andre børn og voksne.

De lærer om jagt og fiskeri, rovfugle og meget mere.

- De er fantastisk at arbejde med, og via deres uddannelse hjælper de os til naturarrangementer rundt omkring i Frederikshavn Kommune. Vi har fået nogle friske og fantastiske naturambassadører, siger Bo Storm.

Nu er tiden så inde til at sætte et nyt hold for 2019.

- Derfor holder vi en infoaften torsdag 21. marts klokken 16.30 på Knivholtvej 15 i Frederikshavn. Her vil vores Junior Rangere vise, hvad de laver, og vi vil fortælle mere om uddannelsen. Der kommer også en overraskelse, som de kommende Junior Rangere kan glæde sig ti, siger Bo Storm, der håber at rigtig mange får lyst til at komme til infoaftenen.

Kan man ikke deltage den pågældende eftermiddag, kan man altid henvende sig til Bo Storm på www.frederikshavn.dk for at få flere oplysninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...