Anne og Hannah er ved at rekruttere elever til landsindsamling

FREDERIKSHAVN: Da det gik op for Anne Emilie Østervang, at Frederikshavn Gymnasium stod uden Røde Kors-ambassadører, tog hun sagen i egen hånd.

Anne Emilie Østervang spurgte veninden Hannah Kristina Lewis - der begge går i 3. g. - om hun ville være med, hvilket passede Hannah fint, da hun i forvejen gik i lignende tanker:

Som gymnasieambassadører for Røde Kors er Hannah og Anne lige nu i fuld gang med at rekruttere deres klassekammerater til landsindsamlingen på søndag.

Det har i år været svært for Røde Kors at hverve indsamlere over hele landet, og sådan er det også på Frederikshavn Gymnasium.

- Da vi meldte os som ambassadører, påtog vi os også et ansvar, og det ansvar vil vi selvfølgelig forsøge for at leve op til, selvom det er hårdt, siger Anne Østervang, som indrømmer, at modgangen også er en motivationsfaktor for hende.

Men hvorfor er det så svært, at overbevise folk om, at de skal bruge et par timer en søndag i oktober på at samle penge ind til et godt formål?

Ifølge Anne Østergaard er der mange, der synes, at det er meget tid at tage ud af sin weekend for at hjælpe folk, man ikke kender. Men, som Hannah Kristina Lewis pointerer:

- Hvad skulle man ellers bruge tiden på? Mange sidder sikkert hjemme og ser tv alligevel, så hvorfor ikke bruge lidt tid på at gøre en forskel?

Og når man først er ude at samle ind, vil man, ifølge Anne Østervang og Hannah Kristina Lewis, opleve, at mange er taknemmelige for, at man bruger sin tid på den måde.

Gymnasier, der dækker minimum 25 indsamlingsruter, kan vinde et besøg af Hjem-IS bilen, som vil dele is ud til hele gymnasiet. Og de gymnasier, der kan nå op på 50 indsamlingsruter deltager i konkurrencen om at vinde en eksklusiv koncert på deres eget gymnasium med rapperen Kesi.

For Hannah Kristina Lewis betyder det ekstra meget, at en del af Røde Kors-indsamlingen i år går til familier i Syrien.

- Sammen med min far har jeg besøgt folk på flygtningecenteret og hørt flere historier, også fra Syrien, som chokerer mig meget, siger hun.

For Anne Østervang betyder det bare meget at vide, at Røde Kors er til stede i kriseramte områder:

- Det er en kæmpe motivationsfaktor at vide at næsten hele det beløb, man samler ind, går til dem, der virkelig har brug for det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...