Ulven er tilbage i Danmark! Fotografier fra vildtkameraer og mobilkameraer har bekræftet, at endnu mindst én ulv og sandsynligvis flere færdes i det midtjyske område. Hør seniorforsker Thomas Secher Jensens bud på, hvad det betyder for os, når han gæster Frederikshavn Bibliotek, tirsdag 6. november, kl. 19.00-21.00.

I december 2012 blev det bevist, at en ulv var set og fundet død i Thy. Denne ulv viste sig at være kendt fra det tyske DNA-register. Den var født i 2009 i Sachsen, og efter udstødelse af familien havde den vandret ca. 850 km målt i luftlinje. Siden er der indløbet flere meldinger fra folk, der i mellemtiden også havde set ulven, men blot ikke turdet sige det til nogen af frygt for at blive til grin.

I løbet af februar-marts 2013 førte sneen til en række nye meldinger om spor af ulve, efterfulgt af mange indrapporteringer om sete ulve, dræbte får og hjortedyr samt ekskrementer og spor i sne og jord.

Fotografier fra vildtkameraer og mobilkameraer har senere bekræftet, at endnu mindst én ulv og sandsynligvis flere færdes i det midtjyske område. Desuden er der kommet meldinger fra Nordvestjylland, hvor den sidste ulv i Danmark blev skudt for 200 år siden, samt fra Sønderjylland og Djursland. Meldingerne er dog forplumrede af historier om ulvelignende, omstrejfende hunde.

Seniorforsker Thomas Secher Jensen fra Naturhistorisk Museum i Århus har fulgt udviklingen nøje og deltaget i den mediestorm, ulvens tilbagekomst har medført.

I sit foredrag fortæller han om ulvens genkomst i Danmark med udgangspunkt i museets samlinger af skind, udstopninger, kranier og sporaftryk og illustrerer med fotos af ulve og deres kendte opholdssteder.

Aftenen er tilrettelagt i samarbejde med AOF Nordjylland.

Billetterne finde du på bibl.frederikshavn.dk under Det sker eller på dit lokale bibliotek i den betjente åbningstid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...