Den nye udstilling giver os en god flig af historien

SKAGEN: Historien om Det Grå Fyr i Skagen kan nu også ses i en udstilling, netop ved Det grå Fyr. I mellembygningen op til fyrtårnet er der skabt en udstilling, der i ord på plancher, fotos og video på fladskærme og visuel oplevelse fortæller forskellige historier fra tiden med fyrtårnet og det begivenhedsrige liv i området omkring.

Udstillingen tager udgangspunkt i bogen Skagen Grå Fyr, som blev udgivet i forbindelse med restaureringen og ny åbningen af fyret og trækfugle-centret i 2017.

Bogen blev udgivet af Realdania By og Byg.

I anledningen af den nye udstilling havde Det grå Fyr inviteret til reception fredag 6. december.

Mange interesserede mødte op for at se udstillingen.

Daglig leder af Det Grå Fyr Lene Kappelborg bød velkommen og sagde i sin tale at Det grå Fyr nu tager hul på at fortælle lidt om fyrets historie, og er tænkt som en permanent installation med løbende udskiftninger.

Udstillingen er skabt i samarbejde med Naturstyrelsen Vendsyssel og Realdania By & Byg.

Lene Kappelborg takkede Realdania By & Byg for brug af materiale fra bogen, samt men ikke mindst Maren Bjerg Thomsen, cand. mag. i kunsthistorie, som har kurateret udstillingen.

Maren Bjerg Thomsen, der er opvokset i Skagen, har således baggrund for at kan fortælle historien i udstillingen.

Hun startede med forarbejdet i august og har derefter opbygget udstillingen med samarbejdspartnere, som hun har modtaget materiale fra blandt andet Lokalhistorisk arkiv, Skagen.

- Det har været spændende at dykke ned i materialet.

- Jeg har fået meget ny viden om min hjemby.

- Med udstillingen håber vi at give de besøgende noget med hjem af den historie der er heroppe, siger Maren Bjerg Thomsen.

Udstillingen har mange spændende og gode historier, bygget på livet i og omkring fyrtårnet.

Man kan læse om en tragisk familiehistorie, se oversigt over fyrets fyrmestre, restaureringen, landskabet, fotos af fyret gennem tiderne og fyret i krigsårene og meget mere.

Skagen har fået endnu en udstilling om byens historie, som besøgende vil få glæde af.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...