Danmarks Jægerforbund søsætter nyt initiativ rettet mod de unge

DANMARK: Børn og unge skal mere ud i naturen, og det skal de blandt andet sammen med unge rollemodeller, der kan engagere og inspirere med spændende naturoplevelser og smitte med deres entusiasme og nysgerrighed på, hvad naturen kan tilbyde.

Børn og unge skal genopdage naturen I Danmarks Jægerforbunds nye projekt, ”De Unge Naturformidlere,” er det de 16-23-årige, der er kernen.

De 50 unge formidlere får base i den region, hvor de bor og skal lave naturformidling for børn i børnehaver, skoler, klubber, SFO’er og andre børne- og ungdomsinstitutioner.

Én af de unge formidlere, som allerede står klar til at udvikle projektet, er 18-årige Magnus Møller Rasmussen.

Han har altid haft en stor interesse for naturen og holder meget af at opholde sig i den, både som jæger og lystfisker.

- Naturen har utallige oplevelser og muligheder at byde på, og det er vigtigt at få børn og unge til at genopdage det. Desværre kan det godt virke lidt gammeldags og kikset for nogle børn og unge at være i naturen, og derfor er det vigtigt, at værdierne bliver formidlet i aldersmæssig øjenhøjde, forklarer Magnus Møller Rasmussen om sin motivation til at gå med i projektet

Passionen skal smitte af

I Danmarks Jægerforbund glæder hovedbestyrelsesmedlem og formand for Jæger- og Samfundsudvalget Norbert F.V. Ravnsbæk sig over at kunne medvirke til at børn og unge får endnu flere muligheder for at opleve naturen:

- Vi er stolte af at have så engagerede unge mennesker, der af egen lyst og på frivillig basis har lyst til at dele deres passion for naturen med andre børn og unge. Børnene skal have muligheden for at blive ligeså begejstrede for naturen, som de unge formidlere er, og vi er meget glade for at kunne understøtte dette arbejde med støtte fra Friluftsrådet, siger han.

I Friluftsrådet er man enige:

- Unge rollemodeller kan formidle naturen i øjenhøjde med andre børn og unge, skabe nærvær og ægte begejstring over naturen. Derfor ser vi et stort potentiale i projektet, som vi håber kan danne eksempel for indsatser i hele landet, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...