Skagen er i år én af de største turistmagneter i Danmark. Skagen området ligger på en 2. plads når der bliver søgt på rejsesøgemaskinen Momondo, kun overgået af København.

Det ses tydeligt i bybilledet, hvor der siden skolernes ferie, er strømmet turister til Skagen og området omkring, hvor også Aalbæk har taget imod en del. Næsten over hele linjen er der meldt udsolgt på overnatningsstederne.

Man kan ikke komme udenom at det først og fremmest skyldes Covid-19, men også at det er lykkedes turistorganisationerne at markedsføre på bedste vis området på toppen.

Her er alle grupper af turister. Børnefamilier, bedsteforældre med børnebørn, venner, og den gruppe som vi ser flere af i år, de unge. Hovedparten af gæsterne er i år danskere fra hele landet.

Skagen Onsdag mødte nogle af gæsterne på en tur i gaden og spurgte hvorfor Skagen, og har coronaen haft en betydning?

- Vi ligger i sommerhus ved Bratten og har taget en dag tur til Skagen, fortæller gæster fra Midtjylland.

Vi har været på Grenen og på stranden og ser nu på bylivet. Skagen er en skøn by. Coronaen har gjort at vi bliver hjemme i år.

- Udlands-turen er udskudt i år på grund af covid-19, lyder det fra familien Sandberg fra Malling. Vi er på en dag tur til Skagen i dag og kører hjem igen i aften. Vi kan godt li´ miljøet i Skagen og kommer gerne igen.

- Det er ikke sidste gang vi kommer til Skagen, fortæller familien Marquardt fra Billund. Vi bestilte ferie til Skagen da landet lukkede ned for udlands ture. Vi har set det meste af Skagen og kommer gerne igen, det er en skøn by.

Unge har været rigt repræsenteret i Skagen i år. Mange har lyttet efter myndighedernes anbefalinger. Vi fangede 4 unge fyre fra Århus-området.

- Vi er på en forlænget weekend i sommerhus. Vi har ikke planer om at tage på ferie i udlandet, men holder den her i Danmark. Skagen er en skøn by at holde ferie i, siger de 4 unge fyre fra Århus.

- Vi kommer fra Jylland og har i 10 år holdt ferie i Skagen i uge 29, men kommet her gennem 30 år, lyder det fra 2 turister fra Sønderborg og Århus. Vi elsker Skagen og her skinner solen mere. Vi følger anbefalingerne og tager ikke udlandet i år. Generelt er der mange flere danske turister rundt om i byerne og på turiststederne i år.

Om tiltaget med at danskere holder ferie herhjemme i år og opdager det skønne land vi har, også smitter af årene efter, må tiden vise. Nu har turistederne i hvert fald fået en smagsprøve på hvad der eventuelt venter de følgende år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...