Formand: Vi vil stille krav om, at Destination Nord som minimum sikrer lige så flot gæsteservice og resultater som Turisthus Nord har kunnet levere

KOMMUNEN: I løbet af 2020 etableres en ny spiller på turistmarkedet i Danmark under navnet Destination Nord.

Frederikshavn Kommune indgår i destinationen sammen med Aalborg, Læsø og Brønderslev Kommuner.

Med Destination Nord på banen ændres betingelserne for Turisthus Nord, som fortsat vil være den lokale turistforening for de lokale 330 medlemmer.

-Turistforeningen Turisthus Nord fortsætter naturligvis med de ændringer, som skal til, når vi mister honoraret og aftalen med Frederikshavn Kommune i 2021.

-Vores vigtigste opgave bliver at være turistbranchens talerør også politisk i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Vi er erhvervets lokale stemme.

- Vi glæder os til at kunne arbejde sammen på tværs både med det nye destinationsselskab og med andre i turisterhvervet, siger kroejer i Aalbæk, Ulla Mosich, der er formand for bestyrelsen i Turisthus Nord.

I følge formanden vil fokus være rettet med fokusere på at fremme turisterhvervet i toppen af Danmark og arbejde sammen på tværs af kommunale skel og destinationsselskaber.

- Vi vil arbejde for vores medlemmers interesser dér, hvor det giver bedst mening for vores erhverv, lyder meldingen som understreges af, at man vil være meget tydelig i dialogen med det nye destinationscenter.

Turistområdet på toppen af Danmark har nogle meget kendte destinationer med stærke brands i ind- og udland og har dermed styrke til fortsat at kunne tiltrække mange gæster til området.

- Vi er meget stolte af at være nummer et og to i tilfredshedsanalysen lavet af Dansk Kyst og Naturturisme.

- I vores område er der hele to fantastiske kystferiedestinationer i Skagen og Sæby.

- Læg dertil Frederikshavn som har lidt mere storby over sig med blandt andet færger, hvilket samlet set giver fantastiske muligheder for et bredt tilbud inden for alle typer af oplevelser med for eksempel natur, kultur, gastronomi og så videre, fortæller Ulla Mosich.

Den lokale turistforening kender endnu ikke strategi og arbejdsopgaver for det nye destinationsselskab.

- Det står dog allerede nu klart, at destinationsselskabet kommer til at tage over på den turistservice, som vi har leveret i mange år, og som vi er så stolte af.

- Her vil vi stille krav om, at de som minimum sikrer lige så flot gæsteservice og resultater som Turisthus Nord har kunnet levere.

- Turistforeningen håber at kunne være med til at sikre, at der også i fremtiden vil være bemandede turistbureauer i både Skagen, Frederikshavn og Sæby, siger turistformanden.

Turistforeningens formål er at varetage det lokale turisterhvervs interesser blandt andet gennem markedsføring af destinationerne Skagen, Frederikshavn og Sæby, og der er fuld tryk på kedlerne,

-Vi arbejder blandt meget andet med gæsteoplevelser, guideservices, og udvikling af tiltag, som kan skabe forudsætninger for at tiltrække gæster hele året. Vi har længe arbejdet meget intenst på at skabe en udvidelse af den kendte turistsæson, og det arbejde er utroligt vigtigt for erhvervet også i fremtiden.

- Det er meget afgørende, at vi er en helårsdestination for sæsonudvidelse betyder flere mennesker året rundt og dermed øget forretning hos vores medlemmer, fastslår formanden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...