I Skagen findes mange ikoniske gule huse, omkranset af et karakteristisk hvidt stakit.

Villaen ”Skagbo” på Anchersvej 10, er nok et af de huse som turisterne i Skagen elsker at gå en tur forbi og er angiveligt et af de mest fotograferede privatejede huse i Skagen, som ikke står beskrevet i turistguiderne.

Huset med, vel nok Skagens smukkeste have, ejes af Lene Kjær, som denne søndag sad udenfor og malede det hvide stakit og fik en snak med de forbipasserende.

Lene Kjær fortæller, at hun har boet i huset hele sit liv. Huset er fra 1864 og Lenes forældre købte det i 1942. Så hun er født og opvokset i huset. - Da mine forældre faldt væk, var der ingen af mine to søskende, der ønskede at overtage huset. Men det ville jeg, fortæller Lene Kjær.

Huset der er på 120 m2, har været en dyrt, at vedligeholde gennem årene, på trods af, at det ikke er registreret som bevaringsværdigt og derfor skal renoveres på en særlig måde, fortæller Lene. Det er noget med vinduerne, fortæller hun, uden at komme ind på præcis, hvad det er med vinduerne, som i øvrigt ser fine ud, og passer til huset.

Lene Kjær der nu er pensionist, bruger al sin tid på at passe huset og den smukke have, og har indtil nu været 14 dage om, at male plankeværket, men har dog fået hjælp til at skifte nogle af stakitspolerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...