Color Hotel er med i den nordjyske Tag Fat konkurrence om bæredygtige tiltag

Turister har fået en holdning til bæredygtighed. Det mærker de tydeligt på Color Hotel Skagen – der er gået foran med en Green Key Certificering. Hotellet er med i den nordjyske Tag Fat konkurrence, hvor regionens virksomheder dyster på bæredygtige tiltag.

Den øgede bevidsthed om bæredygtighed hos gæsterne er vokset markant i løbet af de seneste et til to år.

-Der er er ingen tvivl om, at det er noget, som der er fokus på. Vi ved fra vores branche- organisation, at det er noget, gæsterne kigger på, og vi bliver også spurgt til vores grønne tiltag af gæsterne, siger Rikke Gandrup, adm. direktør på Color Hotel Skagen.

Hotellet fik turismens internationale miljømærke Green Key i november sidste år.

Certificeringsprocessen gik hurtigt, for hos Color Hotel Skagen var bæredygtige tiltag allerede en central del af det store hotel og konferencecenter.

- Vi kiggede på kriterierne for Green Key i foråret 2019 og fandt ud af, at rigtig mange af tingene kunne vi allerede sige ja til. Vi føler, at vi som stor virksomhed har en forpligtelse til at passe på vores miljø og det naturskønne område omkring os, så det er noget, vi naturligt har fokus på. Color Hotel Skagen er ejet af det norske rederi Color Line, og koncernen er meget optaget af miljøarbejdet, så de synes, det var en rigtig god idé at få certificeringen, siger Rikke Gandrup.

Affaldssortering i fokus

Green Key certificeringen indeholder en lang række parametre, man som virksomhed skal leve op til. På områder som brug af miljørigtige rengøringsmidler, sæbedispensere i stedet for engangssæbe, LED-lyskilder og et fornuftig brug af kontorartikler er allerede fuldt implementeret hos Color Hotel Skagen. For nylig er også en stor del af værelserne blevet renoveret med Ege Tæpper lavet af gamle fiskegarn og en bagside lavet af gamle plastikflasker.

- Vi forsøger hele tiden at træffe de rigtige valg i forhold til at miljø- og energioptimere, når vi fornyer og renoverer noget. Og så synes vi, at den maritime kobling passer rigtig godt til vores område.

Den største forandring i dagligdagen, som Color Hotel Skagen for alvor går i gang med, er affaldssortering, fordi den involverer hele huset - både gæster og ansatte.

- Vi kan også mærke, at der er en stor forventning fra gæsternes side til, at vi affaldssorterer, og de vil faktisk gerne selv affaldssortere på værelserne, for det er de blevet vant til derhjemme. Så gæsterne skal have mulighed for det på værelserne, og vores personale affaldssorterer selvfølgelig også på driftssiden, forklarer Rikke Gandrup.

Color Hotel Skagen er med i den nordjyske innovationskonkurrence Tag Fat, hvor nordjyske virksomheder dyster på netop bæredygtighed og cirkulær økonomi. Der skal findes en vinder i hver af de 11 nordjyske kommuner, og den regionale vinder findes ved et stort finaleevent i maj måned i Aalborg.

Trenden er, at forbrugerne fokuserer meget mere på miljømæssig bæredygtighed – også når de booker hotel – uanset om det er til konference eller til ferien.

Turismen er et vigtigt erhverv i Frederikshavn kommune, og det er derfor glædeligt, at et af områdets største hoteller går forrest og prioriterer den grønne dagsorden så højt, som Color Hotel Skagen gør. Jeg håber, at mange andre turistvirksomheder vil lade sig inspirere til flere miljømæssige bæredygtighedstiltag, siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

Om Green Key

Green Key (Den Grønne Nøgle) er turismens internationale miljømærke, som gives til turistvirksomheder, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet. Green Key findes nu på omkring 3000 turistvirksomheder i omkring 60 lande. En miljømærket virksomhed skal leve op til mange konkrete og relevante miljøkrav, som sikres ved en omfattende godkendelsesprocedure og ved løbende kontrol.

Virksomheder i Frederikshavn Kommune, der deltager i Tag Fat:

Ballonnord

Cantona System

Color Hotel Skagen

EasyRecycle

ECO-Locaxion

Finn A Christensen A/S

ME Production

Modern American Recycling Services, Europe

Scandic The Reef

TOIL N MOIL

Læs om Tag Fat på www.tag-fat.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...