Selv om ferien er sat ind går det faktisk over al forventning med boligsalget i juli

KOMMUNEN: De ugentligt salgstal fra Boligsiden viser, at der til trods for sommerferie over hele landet, stadig bliver handlet mange boliger. Selv om det samlede salg af parcel-og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse var lidt mindre i uge 28 end i uge 27, har boligsalget i juli samlet set fået en fin start og ligger på et meget højt niveau.

Ikke overraskende er det sommerhusene, som stadig løber med førstepladsen i aktivitetsfremgang, skriver Realkredit Danmark (RD) i en kommentar til de nye tal.

- Selv om salget af sommerhuse er stilnet en lille smule af de seneste uger, siden det toppede i uge 25, er interessen for at købe et sommerhus stadig på et ekstremt højt niveau, siger Sofie Heerup Friis, seniorøkonom i RD.

Det er dog ikke kun på sommerhusmarkedet, køberne viser interesse, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Home. Både parcelhusene og ejerlejlighederne befinder sig et stykke over niveauet før coronakrisen (se figur 2).

- Særligt den seneste måned har ejerlejlighederne fået et comeback med stigende efterspørgsel og pil op i priserne, siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Ejerlejlighederne har ellers været hårdest ramt og var således også sidst til at komme op i gear igen efter corona.

Den positive udvikling i handelsaktiviteten understøtter prisudviklingen på boligmarkedet. Boligsidens Markedsindeks for juni måned viser en stigning i boligpriserne den seneste måned for alle boligtyper.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...