Spar Nord Bankområde Nord har sammen med resten af Spar Nord i dag offentliggjort regnskab for første halvår 2019. Samlet set lander banken et resultat på 546 millioner kroner efter skat, svarende til en egenkapitalforrentning på 12,4 procent.

Det fortæller direktør i Spar Nord Bankområde Nord Morten Kock, der samtidig fremhæver, at resultatet er et udtryk for solidt bankhåndværk.

- Det seneste halve år har vi set en positiv udvikling i bankens forretningsomfang, hvor et højt aktivitetsniveau og lave nedskrivninger samt gode resultater på de finansielle markeder er blandt de primære drivkræfter bag halvårsresultatet, siger han og fortsætter:

- Resultatet skal derfor ses som et udtryk for godt bankhåndværk, da det i høj grad er leveret på baggrund af kerneforretningen og ikke i samme grad præget af engangsindtægter, som det var tilfældet i samme periode sidste år.

Sidste år var Spar Nords halvårsresultat præget af positive engangsindtægter på omkring 250 millioner, mens de i år lyder på beskedne 30 millioner kroner.

En væsentlig drivkraft bag det høje aktivitetsniveau i første halvår er den igangværende konverteringsbølge på realkreditområdet, hvor de fortsat faldende renter har gjort det aktuelt at tale konverteringsmuligheder med mange af bankens kunder.

Også målt på kreditformidling fortsætter Spar Nord i første halvår den vækst, som har gjort sig gældende de senere år. Siden 2015 er bankens samlede formidling af realkredit-, bank- og leasingudlån i gennemsnit vokset med mere end 500 millioner kroner hver måned, og væksten er taget til i 2019, hvor kreditformidlingen er vokset med næsten 1 milliard kroner hver måned.

- Den bredt funderede vækst i vores kreditformidling og det forhold, at vores nedskrivninger er stort set ikke-eksisterende, vidner om, at det ikke kun er vores privatkunder, der har det godt rent økonomisk, men derimod vores kunder helt generelt, forklarer Morten Kock og uddyber:

- Vores samlede kreditformidling ved halvåret er nu oppe på 126,2 milliarder kroner, og det er noget, der er værd at hæfte sig ved i et udlånsmarked med begrænset vækst. Vi fortsætter med andre ord med at vinde markedsandele, og det er vi selvsagt godt tilfredse med.

På baggrund af regnskabet for første halvår fastholder Spar Nord de opjusterede forventninger til det samlede resultat for hele året på en basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 1,15-1,25 milliarder kroner og et resultat efter skat i niveauet 850-950 millioner kroner.

Med omkring 390.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 49 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. I 2018 leverede Spar Nord et resultat efter skat på 920 millioner kroner. Spar Nord ejes af cirka 103.000 aktionærer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...