Hvordan træner man sin drage?

Det spørgsmål kan man få svar påi Skagen Bio på søndag 24. marts. Da vises animationsfilmen Sådan træner du din Drage 3.

Med den tredje drage-film afsluttes sagaen om den unge viking Hikke og hans drageven Tandløs.

Instruktøren Dean Deblois samler i filmen alle trådene i fortællingen fra vikingetiden og lader den opfindsomme Hikke, den kække Astrid, Stenknold og Benknold, Snotfjæs, Fiskeben, Gorbert, Valka og Eret – og alle deres drager – opleve et sidste eventyr sammen, inden der siges farvel med ordene - der levede drager, dengang jeg var en dreng.

Filmen begynder mens alt ånder fred og ro på Bersærkø.

Vikingerne har lært at leve i fred med dragerne, og Hikke og hans venner drager på togt for at befri drager, som onde mennesker har fanget - så fred og ro skal tages med et gran salt på den efterhånden noget overbefolkede Bersærkø.

Samtidig kommer Hikke og vennerne på tværs af den mest berygtede dragejæger af dem alle, Grimmel, der har gjort det til sin livsopgave at udrydde Natskygge-dragerne. Og Hikkes Tandløs er den sidste.

For at redde dragerne må Hikke og Tandløs drage til verdens yderste kant for at finde indgangen til dragernes rige, som eventyrerne fortæller om.

Undervejs opdager Hikke, at Tandløs ikke er den sidste af sin art, og mødet med en Natskygge-hun sætter venskabet mellem ham og dragen på prøve.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...