Men de mange events får måske nyt liv rundt om i byen gennem juli

KOMMUNEN: I 22 år har Frederikshavn været det dynamiske omdrejningspunkt om den historiske festival Tordenskioldsdage baseret på fortællingen om byens maritime historie under Store Nordiske Krig.

Sådan bliver det ikke i 2020.

For pandemien spænder i den grad spændt ben for store festivalaktiviteter, som blandt andet Tordenskioldsdage.

- Som alle andre arrangører af festivaler og større events, har vi også haft en idé om hvor det bar hen af.

- Og siden statsministerens pressemøde har det stået klart, at vi naturligvis ikke kan gennemføre Tordenskioldsdage i ¨r, siger Fonden Tordenskiolds direktør, Jan Michael Madsen.

Da denne situation ikke er helt uventet, har han i den seneste tid haft overvejelser omkring, hvordan man med afsæt i Krudttårnets øvrige sommersæson, i en kombination med elementer fra Tordenskioldsdage, alligevel kan bidrage med en række oplevelser i Frederikshavn.

- Man kan sige, at vi imodsætning til mange andre festivaler er vort eget indhold og derfor kan vi brede det ud - måske over hele sommermåneden og så lave mindre events selvfølgelig indenfor de retningslinier, der til enhver tid vil være gældende i forhold til forsamlinger, siger Jan Michael Madsen.

Fonden er netop nu i samarbejde med foreningerne i gang med at afgrænse et muligt program som med en række daglige “mini-oplevelser” kan medvirke til at skabe liv i byen i juli.

- Den nye kollektive forståelse af landets alvorlige situation, indeholder begrebet “sammen - hver for sig”, og det begreb vil være ret styrende for vores alle sammens kulturdeltagelse i lang tid fremover, siger Jan Michael Madsen.

Han forventer at Fonden Tordenskiolds programlægning for sommeren 2020 kan præsenteres umiddelbart efter påske.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...