Sæson for nye oplevelser i Skagen

SKAGEN: Sommeren går på hæld og vi nærmer os september, der officielt er den første efterårsmåned, og man skal til at finde på nye aktiviteter og oplevelser.

Et godt bud kunne være et besøg på Naturhistorisk Museum i Skagen.

Her bliver der fortalt om Skagens natur der på mange måder er enestående og det barske klima der præger området, giver mulighed for mange spændende naturoplevelser året rundt.

Naturhistorisk Museum er privatejet og drives af biologerne Poul Lindhard Hansen og Sanne Christensen, er indrettet i den gamle Højen Station, der har været rammen om museets aktiviteter siden 1991.

Museets udstillinger er fortrinsvis bygget op, så de informerer om områdets natur, hvor man som besøgende kan få en god naturoplevelse.

På museet kan man se et stort udvalg af naturalier og fossiler bl.a. tænder og knogler af mammut og hulebjørn. Også mange levere geologiske samlinger af danske sten og ledeblokke.

Ingen kan færdes på Skagens strande uden at bemærke de smukt afrundede strandsten som er bragt hertil under istiden.

I udstillingen finder man en vejledning i, hvordan man bestemmer sten og ledeblokke.

Endvidere fortæller udstillingen om, hvordan Skagen Odde dukkede frem af havet efter istiden, om Grenens dannelse og sandflugtens betydning for området.

Museets udstilling præsenterer en række af de fuglearter, man træffer langs kysten og på stranden samt mange af de rovfugle, der ses på det store forårstræk eller som raster her først på sommeren.

På museet kan man også se eksempler på sjældne arter, som kun har gæstet Skagen enkelte gange eller kun træffes fåtalligt i området.

Skagen er det sted i Danmark, hvor der er set flest uglearter - museet udstiller samtlige arter, set i området.

I september er der arrangeret ture hvor der samles urter til en rigtig Skagen snaps, og hvor der snakker om opskrifter, og der smages blandt andet på museets nyeste snapse.

Museet har en kraniesamling på mere end 150 kranier af dyr fra hele verden, og man får blandt andet historien om den strandede Kaskelothval, Nordstrand 1972 og den strandede Blåhval, Spirbakken 1936.

Skagen Naturcenter er fuld af oplevelser.

Udover de permanente udstillinger tilbyder museet en række aktiviteter i museets naturcenter. Her kan man undersøge havets plankton og havbundens liv, insekter og andre dyr under mikroskop.

På Naturhistorisk Museum hjemmeside kan man finde mere om naturvandringerne og de andre aktiviteter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...