10 dages Tour de Plastic fra Sylt til Skagen

SKAGEN: Hvis man synes at FN’s Verdensmål 14 - Livet under vand - er et mål, man skal gøre alt hvad der står i ens magt for at understøtte, ja så skal man bare gøre som den tidligere elitesvømmer Signe Simonsen.

Hun er nemlig initiativtager til Race for Oceans - en event, der henvender sig til alle med passion for havet.

Formålet er, at skabe fokus på den stigende plastikforurening i havene omkring os gennem en stafet fra Sylt til Skagen langs den jyske vestkyst.

Race for Oceans strækker sig over 10 dage fra 13. til 22. august.

Race for Oceans er bygget op som en tretrins raket med en sportsevent, der er selve hovedaktiviteten, strandrensning på udvalgte strækninger samt såkaldte walk & talks, hvor konsekvenserne og løsningsforslag af plastikforureningen drøftes.

Fællesskabet er i højsæde under sportseventen, hvor deltagerne hjælper hinanden med at flytte en depeche fra Sylt til Skagen over 10 dage.

Ruten er inddelt i 189 sektioner, hvor man kan tilmelde sig en eller flere sektioner.

Tilmelding sker på www.raceforoceans.org. Hver sektion er fra 1-12 km. Disciplinerne er givet på forhånd i form af enten løb/gang på stranden, SUP, havkajak eller open water svømning, alt efter forholdene på den enkelte strækning.

- Det har været vigtig i udviklingen af denne event, at alle kan være med, uanset forudsætninger.

- Den stigende plastikforurening i havene omkring os er jo en ting, der vedrører os alle, hvorfor der også skal være noget for alle, siger Signe Simonsen, som håber, at så mange som muligt vil komme og være med i Race for Oceans.

Der vil på udvalgte eventdage også blive arrangeret strandrensninger.

Disse planlægges i samarbejde med Kommunernes Internationale Miljø Organisation (KIMO), udvalgte kommuner samt ikke mindst lokale ildsjæle.

Derudover vil der være walk & talks på udvalgte strækninger, hvor Plastic Change inviterer alle med passion for havet til en gåtur og debat langs kysten. Disse vil også blive annonceret på www.raceforoceans.org.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...