Sporten i Danmark er hårdt ramt i disse corona-tider. Både amatørsporten og den professionelle lider under de restriktioner myndighederne har givet.

Derfor var det en glædelig nyhed for Skagen Tennisklub, da der blev åbnet lidt op for udendørs idræt uden kropskontakt.

- Vi har modtaget retningslinjer fra myndighederne, fortæller Johan Hessellund, formand for tennisklubben.

De er opdelt i krav, der skal overholdes og i anbefalinger og råd. Vi skal afspritte ketcher og hænder. Nogle spiller med handsker på den hånd, som ikke har tag i ketcher. Indtil videre er der ingen problemer i at spille med de restriktioner.

- Det værste problem for os er, at vi ikke har toilet og badbygningen åben på grund af omstændighederne. Vi vil på et møde finde ud af om vi kan åbne toiletforholdene uden at lukke op for bad. Indtil videre opfordrer vi spillerne til at ”lade vandet” hjemmefra inden de kommer, oplyser Johan Hessellund. Et andet problem er, at klubhuset ikke er åbent, hvor der kan bookes tider, samt online booking også er sat på stand by.

De 4 toptrimmede kunstgræsbaner med kvartssand, står klar og der er net på alle banerne. Så der kan spilles og alle er velkommen til at leje en bane med de restriktioner der er fra myndighederne.

- Vi skulle være startet op 1. april med generalforsamling og den 4. april med standerhejsning, fortæller Johan Hessellund. Det måtte vi aflyse. Desuden har vi ikke startet træningen, som skulle starte 22. april. Det er udsat på ubestemt tid.

- Vores medlemstal var sidste år omkring 100 medlemmer, både børn/unge og voksne. Jeg tror der kommer flere medlemmer i år, idet mange turister er i Skagen i længere tid. Desuden vil mange danskere nok holde ferie i Danmark i år. Omkring en fjerde del af vores medlemmer er turister. Vil man ikke være medlem, kan en bane lejes for 100 kr. i timen, og betales via mobilpay, oplyser Johan Hessellund.

Klubbens stor mastodont Skaw Open 2020 er ikke blevet aflyst. Bestyrelsen skal på et møde drøfte, om det kan lade sig gøre under en eller anden form at afvikle arrangementet.

- Sidste år deltog over 100 spillere i 6 dage. Vi fik et overskud på 70.000 kr. og det lagt sammen med andre initiativer vi har, vil det nemt komme op på ca. 100.000 kr. i tabte indtægter i år, hvis vi ikke får Skaw Open, siger Johan Hessellund. Vi er allerede 1½ måned bagud med planlægningen af tennisturneringen på grund af coronaen.

- I uge 18 modtog vi en indbydelse fra Jysk Tennis Union om deltagelse i de jyske mesterskaber fra 29. maj til 7. juni, fortæller Johan Hessellund. De kender godt til coronaen, men vælger åbenbart at holde mesterskaberne for juniorer, seniorer og veteraner. Hvis de får lov til at holde arrangementet, så burde vi også kunne afvikle Skaw Open 2020 den 5. til 10. juli, slutter Johan Hessellund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...