Smart behandlingsform kommer nu flere diabetikere til gode

KOMMUNEN: Flere nordjyder med primært type 1 diabetes kommer fremover til at nyde godt af en forbedret teknologi til måling af blodsukker.

Der er tale om en lille sensor, der påsættes huden og fastholdes ved hjælp af et plaster.

Det kommer blandt andet nogle af de svageste diabetespatienter til gode og bliver en stor hjælp i dagligdagen for diabetespatienter med andre sygdomme som eksempelvis psykisk sygdom.

- Der er tale om et redskab, der vil være til meget stor hjælp for en gruppe diabetespatienter, som har svært ved at regulere deres blodsukker med de nuværende redskaber, de har til rådighed.

- Med den nye aftale får de patienter, der virkelig har brug for det, et godt og vigtigt redskab, der kan hjælpe dem til at få et bedre liv.

- Med en velreguleret diabetes undgås mange komplikationer, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Et samlet Regionsråd bakkede op om, at patienter med en dårligt reguleret diabetes eller andre specielle og særlige behov fremover kan få tildelt en såkaldt flash glukosemåler.

Det er en lille sensor, som måler sukkerkoncentrationen i underhudens vævsvæske. Sensoren sidder fast i huden ved hjælp af et plaster og glukoseværdien kan så aflæses, når man fører et lille medfølgende apparat henover sensoren. Apparatet viser samtidig udviklingen i værdier over de seneste otte timer. At det er nemt, smertefrit og uproblematisk at måle blodsukkeret gør, at mange patienter kan få stor glæde af det nye redskab.

De foreløbige forskningsresultater ved brugen af flash glukosemålere viser da også, at patienterne opnår væsentlige gevinster ved at benytte flash glukosemålere.

Derfor er den nye beslutning glædelig ifølge Poul Erik Jakobsen, der er centerdirektør i Steno Diabetes Center Nordjylland på Aalborg Universitetshospital.

- For den her gruppe af diabetespatienter, som har svært ved selv at regulere blodsukkeret, er der en kæmpe gevinst at hente. Der er tale om et apparat, som gør det rigtig let for diabetespatienter at følge med i udviklingen af blodsukkerniveauet.

- Det er rigtigt godt for dem, der har svært regulerbar diabetes eller for patienter, der eksempelvis også er ramt af psykisk sygdom, siger Poul Erik Jakobsen.

Med en velreguleret diabetes kan patienterne undgå en lang række følgesymptomer og et generelt lavere blodsukkerniveau reducerer risikoen for eksempelvis nyre- og hjertesvigt og blodpropper i hjernen eller hjertet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...