Årets store nordjyske techfestival står for døren, og du kan opleve heftige debatter om den teknologiske udvikling og møde kendte eksperter give deres bud på fremtiden. Alt sammen på biblioteket i Frederikshavn.

Techfestival North 2019 løber af stablen den 8.-9.oktober 2019. Programmet er spækket med interessante foredrag, spændende samtaler og en stor paneldebat, hvor lokale politikere, eksperter og debattører mødes til en snak om fremtiden.

Hvornår er tech galt, og hvornår er det genialt?

Det og meget mere, skal vi finde svar på i løbet af to dage, når Frederikshavn Bibliotek for første gang slår dørene op til en techfestival, hvor fremtiden rykker ind, og vi kigger den teknologiske udvikling dybt i øjnene.

Med livsstilsekspert Mads Christensen ved roret som konferencier, og i fornemt selskab med blandt andre Nikolaj Sonne og Christiane Vejlø, lokale toppolitikere, eksperter og repræsentanter fra erhvervslivet – skal vi blive klogere på den virkelighed, vi befinder os i, hvor teknologien spiller en større og større rolle hos den enkelte, i familierne, i fritiden, og når vi går på arbejde.

Fremtiden rykker ind

På festivalens første dag byder programmet blandt andet på en stor paneldebat. Panelet på festivalens første aften består af borgmester Birgit Hansen, formand for Kultur- & Fritidsudvalget, Anders Broholm, psykolog Ulla Dyrløv, skribent og aktivist Peter Kofod, iværksætter og virksomhedsejer Jacob Risgaard (Coolshop), direktør Niels Rask (NS System) og forsker Simon Bøgh (AAU).

Sammen skal vi blive klogere på, hvordan teknologiens indtog påvirker vores hverdag, vores erhvervsliv og vores privatliv. Hvad skal vi tænke over nu, og hvordan skal vi forberede os på fremtiden?

For at gøre debatten levende og nærværende vil der undervejs blive taget i mod spørgsmål fra publikum.

Der er fri entré for alle på techfestivalens første dag den 8. oktober.

På festivalens anden dag er de to kendte tech, gadget- og fremtids eksperter, Nikolaj Sonne og Christiane Vejlø, inviteret på besøg.

De byder begge på foredrag og senere på aftenen taler de sammen om fremtiden, og publikum kan her komme på banen med spørgsmål til dem begge. Det koster 50 kr. at deltage på festivalens anden dag.

Tech på dagsordenen

Det er Frederikshavn Bibliotek, som står i spidsen for festivalen, men mange andre aktører har været på banen for at kunne få festivalen til at lykkes.

- Når det handler om at sætte vores hverdag til debat, så går folkeoplysningen i Frederikshavn forrest. Det handler om fællesskaber, og fremtiden er fælles, så derfor er det så vigtigt at biblioteket og aftenskolerne gør det muligt for alle at få indblik i hverdagens teknologi – både på den kritiske og den nysgerrige måde, siger Kirsten E. Højrup, skoleleder for FOF Vendsyssel og medarrangør af Techfestival North 2019.

- Vi er glade for, at hele folkeoplysningsområdet bakker op om initiativet og vil stå sammen om at give borgerne i Frederikshavn Kommune mulighed for at få indsigt i den fremtid, vi alle går i møde, tilføjer Anette Ravnholt, som er Centerchef for Bibliotek & Borgerservice i Frederikshavn Kommune. Teknologien fylder meget hos os alle, og hurtigt er high tech blevet til hverdags tech. Vi læser online, vi bliver underholdt online og vi interagerer med andre online. Ved at afholde en techfestival kan vi sammen blive klogere på, hvad udviklingen gør ved os som mennesker, og hvad det medfører af muligheder og konsekvenser - både for den enkelte, for vores familier og for samfundet generelt, afslutter Anette Ravnholt.

Techfestival North 2019 er arrangeret i samarbejde med FOF, AOF, LOF, DOF samt Lilleskolen for Voksne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...