Skagens Kunstmuseer og SKAGEN Fondene fortsat i tæt parløb

SKAGEN: Flere end ti års parløb mellem kapitalforvaltningsselskabet SKAGEN Fondene og Skagens Kunstmuseer fortsætter i de kommende tre år.

De to parter har indgået en ny aftale, der gør det skandinaviske investeringsselskab til hovedsponsor for Skagens Kunstmuseer – bestående af Skagens Museum samt de to kunstnerhjem Anchers Hus og Drachmanns Hus.

SKAGEN Fondene er som kapitalforvalter specialiseret i globale investeringer.

Det er et selskab, der bevidst er anderledes og gerne går imod strømmen.

Brugen af skagensmalernes værker i SKAGEN Fondenes kommunikation bidrager til at skabe engagement og fællesskab på tværs af lande, sprog og kulturer, og differentierer dermed SKAGEN Fondene fra andre aktører på det finansielle område.

Skagens Kunstmuseer har verdens største samling af skagensmalernes kunst, der er karakteriseret ved nytænkning, mod og orientering mod omverdenen – alt sammen værdier, der flugter med offentlighedens billede af SKAGEN Fondene.

Det er en del af aftalen, at museet stiller sin kunstfaglige ekspertise til rådighed for hovedsponsoren, som endvidere opnår synlighed i museet, på museets hjemmeside og i trykte publikationer.

- Både overfor kunder og medarbejdere er vores samarbejde med Skagens Kunstmuseer et positivt signal.

- Siden stiftelsen i 1993 har SKAGEN Fondene lagt vægt på at støtte samfundsnyttige projekter, der er funderet på bæredygtighed, helt i tråd med vores virksomheds værdigrundlag og vores investeringsfilosofi, siger Lisen Dybdahl, Director Brand Management i SKAGEN Fondene.

Også Skagens Kunstmuseers direktør Lisette Vind Ebbesen glæder sig til det fortsatte samarbejde.

- Vores ambition om at være et meget aktivt museum med skiftende udstillinger og et bredt formidlingstilbud er afhængig af et stabilt økonomisk grundlag. Museumsgæsterne bidrager med hovedparten af vores indtægter, men det er vigtigt for os at have en hovedsponsor som SKAGEN Fondene, der nu i en lang årrække har været tæt forbundet med Skagens Kunstmuseer, siger Lisette Vind Ebbesen.

Begge parter er enige om, at der er muligheder for en fortsat udvikling af samarbejdet.

Udover den enestående kunstsamling råder Skagens Kunstmuseer over en række historiske, fredede ejendomme – med tilhørende haver – i Skagen.

- Vi har langt fra udtømt potentialet i udnyttelsen af de smukke bygninger og deres grønne arealer. Vi har en forpligtelse til bevaring af både kunstværker og ejendomme, men samtidig ser vi gerne, at de bliver set og brugt af så mange mennesker som muligt, siger Lisette Vind Ebbesen.

Investeringsprodukterne fra SKAGEN markedsføres aktivt i 12 forskellige europæiske lande.

På nogle markeder distribuerer SKAGEN også investeringsprodukter fra moderselskabet Storebrand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...