Pædagogisk personale rammes af andet end forkølelser og influenza

KOMMUNEN: I nogle kommuner er det pædagogiske personale i vuggestuer og børnehaver i gennemsnit syge ca. 9 dage om året. I andre er sygefraværet det dobbelte.

Det viser en analyse, som den borgerlig-liberale tænketank CEPOS har lavet.

Frederikshavn placerer sig med 12,7 sygedag årligt pænt midt i gruppen af kommuner.

På trods af, at arbejdsforholdene i vuggestuerne eller børnehaverne i en kommune burde være nogenlunde sammenlignelige med vuggestuerne eller børnehaverne i en anden kommune, kan sygefraværet være vidt forskelligt.

- Det viser, at sygefravær ikke kun er et spørgsmål om forkølelser og influenzaepidemier. Uklar ledelse, dårlig medarbejderkultur og et usundt arbejdsmiljø kan også være forklaringer på et højt sygefravær, siger velfærdspolitisk chef i CEPOS, Mia Amalie Holstein.

- Potentialet for at nedbringe sygefraværet er stort, og det er gevinsten også. For det første vil et lavere sygefravær øge kvaliteten af børnepasningen for både børn og forældre. For det andet kan en indsats på dette område resultere i et bedre arbejdsmiljø for det pædagogiske personale. Og for det tredje er der en betydelig økonomisk besparelse, siger Mia Amalie Holstein.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...