Ungt norsk operatalent og dansk operettesanger tog kegler i Skagen

SKAGEN: Et ungt norsk opera-talent på bare 25 år sang sig ind i alles hjerter og løb da også med årets talentpris ved nytårskoncerten på Kulturhus Kappelborg i Skagen.

Hedvig Haugerud, der studerer på Det Kongelige Teaters Opera Akademi i København, var en af de unge deltagere i Skagens første internationale opera masterclass i august, og hendes fantastiske sopran vil fuldt udviklet bringe hende rundt på alverdens førende operascener, fastslog nytårskoncertens konferencier, Jens-Christian Wandt.

Han begrundede yderligere prisen til Hedvig Haugerud med disse ord:

- Hedvig Haugerud tildeles årets talentpris for sin fine musikalske og kunstneriske begavelse, og sin helt usædvanlige sopranstemme. En stemme, som er kraftfuld, smuk og farverig, og som med tiden også vil egne sig til de store verdensscener. Hedvig er stort vokal-talent, som vi ser frem til at følge, i tiden der kommer. Det har derfor været helt naturligt, at tildele Hedvig årets pris.

Talentprisen var en friplads på dette års udgave af Skagen International Opera Masterclass, der løber af stablen på Kappelborg til august.

Hedvig Haugerud kvitterede med at synge flere arier blandt andet den kendte Vilja fra operetten Den Glade Enke, og tog publikum med storm.

Som altid var publikum i godt selskab med Det Jydske Underholdningsorkester, Nordjyske Strygere og Skagens eget Klitkoret og i år også den ukronede danske Sound of Music-stjerne Lisbeth Kjærulff.

Med sin stemmepragt tryllebandt hun publikum med striben af skønne evergreens fra musical-verdenens absolutte topscorer om den østrigske Trapp-familie. Her også bistået af Jens-Christian Wandt og Klitkoret.

Underholdningsorkestrets dirigent Vagn Egon Jørgensen underholdt med det skønne ungarske musikstykke ”Oblivion” kegler på accordion - ledsaget af strygere og klaverakkompagnement.

Og som traditionen byder blev der sluttet af med champagnegalop, fællessang af Drachmanns ”Erindring” og Radetzky March.

Atter en fornem nytårskoncert i Skagen - den ottende i rækken på lige så mange år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...