Morgensol, middagssol og aftensol er ikke som man måske tror, de solsteder der findes hjemme i ens egen have. I det her tilfælde dækker de over 3 vejnavne i Skagen.

Vejnavnene finder man ved kolonihaverne på Bøjlevejen. Her findes utallige forskellige kolonihaver, hvor fritidslivet kan nydes hen over sommeren. Bag hækkene eller stakittet finder vi små huse og haver, der bruges som køkkenhave og små bede med beplantning.

En tur ned ad vejen, Middagssol, skimtes et Vendsysselflag, flot flagrende i en let brise. Forårssolen lægger et flot skær over haverne, men grader omkring 4, gør at det stadig føles koldt. Der er begyndt at komme liv i mange af haverne.

Livet i kolonihaverne er kommet tidligt i år. Det skyldes for en stor del, den nedlukning vi har her i landet, på grund af virussen. Mange har nu i en del uger tilbragt tiden i hjemmet. Kolonihaveejerne har derfor, set det som en god mulighed for at komme ud i den friske luft og naturen, og samtidig få gjort deres lille matrikel klar til sommeren.

Den første vi møder er en familie der lige har købt en have med et lille hus. Her er familien i gang med at gøre køkkenhaven klar med såning og rydde op pladsen.

Et andet sted er Familien Ryttergaard gået i gang med at rive alle bygningerne ned. De købte kolonihaven for en uge siden. De eksisterende bygninger med værksted og skure bliver revet ned, et arbejde deres børn synes har været spændende at være med til.

- I stedet for at sidde hjemme i den her tid, er det skønt at være herude og få noget fra hånden. Efter nedrivningen, skal vi have nyt bygget op igen. Til den tid håber vi at coronaen er over, så vi kan nyde haven og det fællesskab der er her, fortæller Tom Ryttergaard.

Lidt længere nede af vejen finder vi ægteparret Hermansen. De holder en lille pause i forbindelse med klargøring af haven.

- Vi er kommet i gang tidligere end vi plejer. Det betyder også at vi vil få en længere sommer her. Vi har fået sat stakit op, malet og renset terrassen for alger. Vi har fået fræset, så vi er klar til at komme i jorden om 3 til 4 uger. Fællesskabet herude foregår for tiden over hækken, hvor det bliver til en snak om corona og hverdagsting, lyder det fra familien Hermansen.

Overfor er en dame i gang med at læsse jord fra en trailer over i en trillebør. Hun fortæller at hun er i gang med at gøre klar til sommeren. Hun har overtaget en have som trængte til en omgang. Hun glæder sig til at være her i sommerperioden.

Vi mødte 4 unge mennesker på matriklen Middagssol nr. 37, hvor naboparret lige var dukket op for en lille snak. Her var de i fuld gang med at gøre haven klar til sommer.

- Vi har aldrig set så mange herude på denne tid af året, som der er nu. Så der er ekstra stor aktivitet i år i haverne. Vi er i gang med at gøre køkkenhaven klar og få alt det rådne og visne væk. Vi er glade for at genbrugspladserne er blevet åbnet, da det har været et problem at komme af med haveaffaldet, fortæller de fra haven nr. 37.

- Fællesskabet herude er i øjeblikket en snak over hækken eller vi mødes på vejen. Men vi har dog ikke givet den øl, som vi plejer at give naboen. Det man kan sige om kolonihaven er, at du er fælles om tingene herude, uden egentlig at være sammen, fortæller de 4 unge til Skagen Onsdag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...