SKAGEN: Kulturhus Kappelborg afholder støttekoncert for Skagen Nærradio. Støttekoncerten finder sted i Salen på Kappelborg d. 26/2 kl. 19.30. Dør og bar åbner kl. 18.30. For et års tid siden måtte Skagen Nærradio lukke for signalet på FM-båndet og stoppe al aktivitet. 23. november fik radioen endelig tilladelse til at sende igen. Desværre blev det en opstart med et større minus på bankbogen, da de faste udgifter såsom husleje stadig skulle betales, selvom radioen ikke havde sendt i et års tid. Derfor har Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Mads Toghøj og Skagen Nærradio valgt at afholde en støttekoncert for radioen, der trods alt er Danmarks ældste lokalradio! Kappelborg ligger bl.a. lokaler til ganske gratis, og alle entréindtægter samt en del af barsalget går ubeskåret til radioen. Det er radioens egne folk, der billetterer og er bag baren denne aften. Det er Mads Toghøj, der er arrangementets tovholder, og foruden at sørge for at binde aftenen sammen, går han også på scenen og giver et par numre. I det hele taget byder aftenen på et væld af dygtige, lokale musikere, der ønsker at bakke op om radioen, og det imponerende line-up byder bl.a. på Chris Andersen, Martin Lykke, Jump & the Blue Note og Knud Erik Thrane. Alle spiller de uden beregning. - Jeg sagde straks ja til at hjælpe, da jeg blev kontaktet af radioen, siger Mads Toghøj.

- Skagen skal have en radio - Den er ikke længere. Derudover har Skagen Nærradio hjulpet mig på vej, og det her var en god mulighed for at give noget igen. I det hele taget tør de fleste lokalradioer at spille lokalt musik, og musikere der selv udgiver deres musik, kan simpelthen ikke undvære lokalradioen. Netop derfor tror jeg også, at alle dem jeg efterfølgende spurgte, sagde ja med det samme. Både fordi vi musikere gerne vil hjælpe, hvor vi kan, men også fordi radioen er vores sparringspartner. Når så ligefrem Skagens egen lokalradio beder om hjælp, er vi alle glade for at kunne bidrage. Det var egentligt meget enkelt - Jeg kontaktede en del af byens mange, dygtige musikere, og meget hurtigt var koncertprogrammet fyldt ud, fordi alle sagde ja, siger koncertarrangør Toghøj. Udover opbakning fra byens mange dygtige musikere og Kulturhus Kappelborg er hhv. Sparekassen Vendsyssel og Jakobs Café & Bar arrangementssponsorer denne aften. Sparekassen Vendsyssel har valgt at sponsorere et beløb til at hyre professionel lysmand ind til koncerten, og Jakobs Café & Bar sørger for forplejning til musikere og crew.

Skagen Onsdag bringer senere og lidt tættere på støttekoncerten et stort interview med to af radioens ildsjæle om, hvordan radioen genopstod.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...