Udlej dit sommerhus eller helårsbolig i 2020 og få større økonomisk gevinst. Sådan lyder rådet fra Rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO, der påpeger, at 2020 er året, hvor der kan være markant flere økonomiske fordele i at udleje sit sommerhus eller sin helårsbolig via Airbnb eller lignende. Dette er tilfældet både som følge af Regeringens såkaldte sommerpakke, men også Folketingets midlertidige skatteregler for korttidsudlejning af bolig via Airbnb eller tilsvarende platforme.

Der er dog flere ting, som du som udlejer bør være opmærksom på, hvis du vil nyde gavn af disse fordele, inden årets udgang, hvor det er for sent.

Morten Kallehauge, der er Senior partner og statsautoriseret revisor hos BDO i Sæby, siger:

”For langt de fleste vil det skattemæssigt være markant mere optimalt at udleje deres sommerhus eller bolig i år fremfor til næste år, hvor muligheden for at bruge de nuværende fradragsregler ophører. Man skal altså være hurtigt ude og sætte sig ind i de nye foranstaltninger, hvis man vil nå at have en bid af kagen.”

Som følge af Covid-19 har Regeringen valgt at forhøje det skattefrie bundfradrag ved udlejning af sommerhuse – dog kun gennem et bureau. Sommerhusudlejere kan derfor i 2020 opnå en gennemsnitlig skattebesparelse på lige under 4.000 kroner, hvilket gør, at det mere end nogensinde før kan betale sig at leje sit sommerhus ud.

Morten Kallehauge fra BDO i Sæby forklarer:

”Bundfradraget ved sommerhusudlejning i 2020 hæves med hele 18.200 kroner – nemlig fra 41.800 til 60.000 kroner. Fradragsændringen gør sig dog kun gældende året ud, hvorfor det vil kræve en intensiv udlejning resten af året, hvis man vil opnå denne besparelse.”

BDO pointerer, at bundfradraget for dem, som selv lejer ud, ikke er forhøjet, og derfor fortsat ligger på 11.500 kroner.

Selvom Folketinget i 2018 vedtog nye skatteregler for dem, der korttidsudlejer deres bolig via Airbnb eller tilsvarende platforme, så kan udlejerne også i 2020 bruge de gamle regler, og det skal de være glade for, hvis man spørger BDO-revisoren. De gamle regler er nemlig i langt de fleste tilfælde mere optimale, fordi det skattefrie bundfradrag er langt højere efter disse. Især for leje- og andelsboliger.

Efter de gamle regler gælder det ved ejerboliger, at det skattefrie bundfradrag beregnes som 1,33 % af husets eller ejerlejlighedens offentlige vurdering. Ved leje- og andelsboliger beregnes det skattefrie bundfradrag efter de gamle regler som 2/3 af egen husleje/boligafgift (ekskl. aconto-varme). Efter 2020 vil de nye regler betyde, at det skattefrie bundfradrag for både ejerboliger og leje- og andelsboliger fremover vil være et fast beløb på 29.300 kroner. Her skal der af lejeindtægterne ud over bundfradraget betales skat af de 60 %.

Morten Kallehauge siger: ”Næste år, hvor de nye fradragsregler træder i kraft, vil der således være tale om et fast beløb, der fremover ikke påvirkes af boligens værdi. Dette kan selvfølgelig betyde, at nogle vil opleve et højere skattefrit fradrag end ved de gamle regler, men størstedelen vil omvendt opleve et fald. Derfor er det ekstra optimalt at udleje i år, hvis man har muligheden for det.”

Kort om BDO

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab er et danskejet revisions- og rådgivningsvirksomheder, er medlemmer af BDO International Limited - et UK-baseret selskab med begrænset hæftelse - og dele af det internationale BDO netværk bestående af uafhængige medlemsfirmaer. BDO er varemærke for både BDO netværket og for alle BDO medlemsfirmaerne. BDO i Danmark beskæftiger mere end 1.300 medarbejdere, mens det verdensomspændende BDO netværk har ca. 90.000 medarbejdere i mere end 165 lande.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...