27-årige Stine Henriksen fra Frederikshavn vil hjælpe de udsatte børnefamilier i Indonesien

KOMMUNEN: Man skal se ud over de danske grænser for at finde mennesker, der virkelig har brug for hjælp.

Det mener Stine Henriksen fra Frederikshavn.

Hun er uddannet social- og sundhedshjælper og snart er uddannet pædagog - og var under uddannelsen otte måneder i Indonesien.

- Vi er privilegeret i Danmark. Vi har et godt velfærdssamfund, som hjælper os økonomisk, når vi ikke kan arbejde.

- Sådan er det slet ikke ude i verden, hvor det er de helt basale behov, familierne ikke kan få dækket.

Derfor giver det for mig mest mening at hjælpe i et land, hvor der virkelig er behov for hjælp, siger Stine Henriksen, der har kastet sit blik på øerne Bali og Sumba i Indonesien, hvor rigtig mange børn kommer på børnehjem.

- Jeg arbejdede på et børnehjem på Bali, hvor mange af børnene fortalte historier om, hvordan deres forældre ikke kunne forsørge dem og måtte sende dem på børnehjem i håb om en bedre fremtid, siger Stine Henriksen.

Med sine to uddannelser i bagagen og masser af lyst til at ændre livet for udsatte mennesker tager hun snart tilbage. Hun har set, hvordan hendes arbejde kan gøre en forskel.

- Rigtig mange familier på de to øer har ikke en stabil hverdag, og jeg kan se, jeg kan gøre en forskel, der giver mening.

- Jeg vil hjælpe de børn og familier, der har brug for det, og dermed give børnene muligheder, der fremmer deres trivsel. Jeg håber på, at jeg kan forhindre at flere børn bliver sendt på børnehjem, fordi forældrene i magtesløshed ikke ser anden udvej, siger Stine Henriksen.

Lysten til at hjælpe satte sig dybt i Stine Henriksen, allerede da hun som 13-årig kunne følge med i nyhederne om mennesker ude i verden, der var i nød og nu har hun etableret virksomheden Family Mentor, som er det formelle afsæt til at tage ud og hjælpe de enkelte familier.

- Jeg er ved at få kontakt til skoler og børnehjem, som kan hjælpe med at finde de udsatte familier. Med Family Mentor vil jeg tilbyde familierne at hjælpe med cv og jobsøgning, med at lave en plan over dagligdagen, med at hjælpe børnene med at skabe kontakt til jævnaldrende og sikre, de kommer i skole. For det overordnede mål er at forhindre, at flere børn kommer på børnehjem eller i mistrivsel, og selvfølgelig sikre, at forældrene vil kunne magte deres opgave, siger Stine Henriksen.

Family Mentor vil blive drevet udelukkende for private bidrag fra Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...