Lørdag 24. august kl. 12.00 går starten til den 11. udgave af Frederikshavns Stafet for Livet.

Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse, holder åbningstalen på Knivholt, inden fighterne i gule trøjer tager den første runde – og herefter følger de mange deltagere i årets stafet, der traditionen tro varer 24 timer.

Sidste år var der 739 deltagere fordelt på 32 hold, og årets deltagerantal ser i skrivende stund ud til at blive omtrent det samme.

Alle kan deltage, og har man ikke et hold, kan man være med på ”Birgits Hold”, borgmester Birgit Hansens hold, der havde debut i 2018.

Auktion og tombola

Men Stafet for Livet er meget andet end gå- og løbeturene på de to ruter omkring Knivholt.

På programmet er der en bred vifte af aktiviteter, der også er henvendt til folk, der bare har lyst til at kigge forbi.

I Østre Lade er der auktion og tombola. Auktionen afsluttes kl. 21, når Ole Kildeby svinger hammeren som erfaren auktionarius. Blandt de mange auktionsstykker er en skulptur fra Agnethe Brittasius, kunstværker af Steen Karlsen, Finn Jakobsen og ABM-kunst, smykker fra guldsmedene Birgitte Munch, Charlotte Währens og Stenbroen, glaskunst fra Glaspusteren i Skagen, fem nye cykler, et par Weber-grill samt gavekort til en lang række restauranter og hoteller i kommunen.

Som noget nyt kan man i år også byde på tre lykkekasser med ukendt indhold.

- Vi oplever rigtig god opbakning hele vejen rundt. Tombolaen har 500 gevinster, og der plejer at være rift om lodderne, siger en af tovholderne, Henny Vad.

Musikkorps Sæby spiller før den officielle åbning, og hele weekenden er der musikalsk underholdning, blandt andet med Anne Møller og Tina Siel & Knud-Erik Thrane. Til lysceremonien lørdag aften synger Sæby Gospelkor.

Søndag er der gudstjeneste og natur-yoga på scenen, der i år er rykket ud på dyrskuepladsen øst for Knivholt.

Se hele programmet på stafetforlivet.dk/frederikshavn.

Støtte til lokale

Overskuddet fra Stafet for Livet går til Kræftens Bekæmpelse. De arrangerende lokalforeninger beholder selv 10 procent – dog maksimalt 50.000 kr. - til støtte for kræftramte i lokalområdet.

Hanne Andersen fra Sæby er en af dem, der nød godt af sidste års overskud. Hanne blev ramt af kræft i 1982 og har det forløbne år deltaget i yogatræning hos Birgitte Reinholt i Kattegat Siloen i Frederikshavn.

- Det har været så godt. Det kan jeg varmt anbefale, så det må de gerne lave mere af, siger Hanne Andersen, der gik på et yogahold sammen med andre kræftramte.

- Det var så positivt. Birgitte Reinholt forstår at tage individuelle hensyn, så alle kan være med og få noget ud af det, siger Hanne Andersen.

Sidste år var overskuddet fra Stafet for Livet i Frederikshavn på 517.000 kr.

Billedtekster:

Ole Kildeby er auktionarius lørdag aften kl. 21.00. Arkivfoto: Michael Madsen

Østre Lade vil igen i år være fyldt med gevinster og ting, der kan bydes på til Stafet for Livets auktion. Arkivfoto: Michael Madsen

Lysceremonien er en vigtig del af Stafet for Livet, hvor deltagerne mindes dem, der har tabt kampen mod kræften. Arkivfoto: Michael Madsen

Tina Siel og Knud-Erik Thrane underholder lørdag eftermiddag. Arkivfoto: Michael Madsen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...