Skagen Odde Naturcenter åbner med ny udstilling på fredag

SKAGEN: Skagen Odde Naturcenter åbner Grundlovsdag 5. juni kl. 10.

Den nye sæson lægger ud med en helt ny kunstudstilling, den populære, nu udvidede Plesner & Bindesbøll arkitektudstilling, samt levende dyr.

Den nye udstilling har fået overskriften Vi har (Sådan set) ikke noget imod naturen og viser værker skabt af Jens-Peter Kellermann, Peter A.G. Nielsen, Lars Ravn, Torben Stæhr & Zi Fan Mei

Skagen Odde Naturcenter ligger midt i det enestående naturområde på Danmarks nordligste del.

De unikke arkitektoniske rammer er skabt af Jørn Utzon, som var meget inspireret af naturen - og så er det jo helt i tråd med centrets tankesæt, at de udstillende kunstnere heller ikke har noget imod den natur, der omgiver os.

Jens-Peter Kellermann er født i 1952 og uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi (1973-82). Siden 1983 har han været ansat som underviser på Danmarks Designskole.

I sit arbejde med den figurative skulptur giver Jens-Peter Kellermann form til drømme og mytestof. Med humor og vid har han skabt sit helt eget fantasifulde og underfundige univers, hvor han blander egne iagttagelser med mytologiske såvel som kunst- og kulturhistoriske motiver og skikkelser.

Peter A.G. Nielsen er født i 1952. Dansk sanger og sangskriver, der som frontfigur i gruppen Gnags har præget dansk rockmusik siden 1970’erne.

Han debuterede i 2013 som billedkunstner, idet han var gæsteudstiller på Corner-udstillingen 2013 på Sophienholm i Kgs. Lyngby.

Her viste han billeder af landskaber fotograferet på længslen efter dem.

Han finder landskaber i storbyens rendestene, solopgange i appelsinskræller under sneen, dækspor som nodelinjer… horisonter.

”Der er en skønhed skraldet ved, verden er fuld af….” siger Peter A.G.

Lars Ravn er født i 1959 og autodidakt kunstner.

Han debuterede med soloudstillingen “Måske står tiden stille” på Tranegården (1982), hvorefter det er blevet til udstillinger på så forskellige steder, som en cykelkælder på Nørrebro, Ny Carlsberg Glyptotek, Esbjerg Kunstmuseum, Trapholt, Charlottenborg, Vejle Kunstmuseum, Silkeborg Kunstmuseum, Fondation Cartier, Paris, og på Kunstakademiet i Houhot, Indre Mongoliet, hvor han også har virket som gæsteprofessor.

I sin kunst taler Lars Ravn først og fremmest til vores sanser. Hans glæde ved livet og dets utallige sanseindtryk kommer til udtryk i hans koloristiske farvebrug og rå formsprog. Uden hensyn til den traditionelle skelnen mellem fine og mindre fine billeder blandes og sammensættes de forskellige billedkulturer i nye, rebuslignende fortællinger om alt fra kærlighed, familie, seksualitet, til frihedslængsel, tvivl og kunstnerisk skaben.

Torben Stæhr er født i 1948. Hans kunst handler om den måde han oplever naturen på. “Jeg fotograferer lyset”, siger han. Ved at “fremhæve” lyset i sine billeder, forsøger han at vise noget mere i sine billeder, end det han ser. “Der er mere i det vi ser, end det vi ser”. Naturen bliver både enkel og kompleks. Torben Stæhrs billeder viser den side af naturen i mennesket, hvor mennesket er underlagt sin egen natur, sanselighed og drift.

I 2009 medvirkede han ved etableringen af ”Verdensballetten” i Skagen”.

Samme år bidrog han med sine fotografier og et et afsnit om Skagensmalernes landskaber i Skagen Kunstmuseums jubilæumsbog.

Endelig kan man møde Zi Fan Mei født 1967, Kina.

Fan Mei har et bredt kunstnerisk fundament med poesien som det væsentligste omdrejningspunkt.

I Kina har hun udgivet adskillige digtsamlinger. Senest en med poesi og fotos der beskriver planter.

Men Zi Fan Mei er også en væsentlig fotograf der har sit eget udgangspunkt i billeder der taler direkte til betragteren med åbne spørgsmål hvor natur og kultur smelter sammen.

Aktuelt i Danmark har hun og Lars Ravn netop udgivet en poetisk bog om deres møde og deres fælles hverdag med udgangspunkt i to vidt forskellige kulturer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...