Stærkt kvartalsresultat giver forventning om bedre årsresultat

KOMMUNEN: Sammen med resten af Spar Nord kommer Spar Nord Frederikshavn ud af første kvartal med et resultat på 263 millioner kroner efter skat.

Regnskabet afspejler et højt aktivitetsniveau i perioden, og det betyder, at banken fortsætter med at vinde markedsandele.

Bankens forretningsomfang er i første kvartal vokset med næsten 6 milliarder kroner – en stigning, der er bredt funderet på kreditformidling, indlån og kapitalforvaltning, fortæller direktør Morten Kock i Spar Nord bankområde Nord, der samtidig betegner resultatet som meget tilfredsstillende:

- Vi har i de første måneder oplevet et meget højt aktivitetsniveau blandt vores kunder på både indlån, udlån og investering, og det betyder, at vi indleder 2019 med samme udvikling i vores kerneforretning, som vi så i slutningen af 2018.

- Denne udvikling er styret af flere forhold og har blandt andet betydet, at vores bank- og leasingudlån er vokset med 1 milliard kroner, mens vores realkreditformidling er vokset med 1,2 milliarder kroner i perioden. Derfor er vi alt i alt meget tilfredse med resultatet, der denne gang ikke er nævneværdig påvirket af ekstraordinære indtægter, som vi så sidste år, siger han.

Bankens omkostninger steg 44 millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år som følge af både stigende lønomkostninger og stigende omkostninger affødt af den høje aktivitet, mens nedskrivningerne for perioden landede på beskedne 10 millioner kroner.

På baggrund af resultatet for første kvartal opjusterer Spar Nord forventningerne til hele året til niveauet 750 – 850 millioner kroner efter skat.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...