SKAGEN: Når kunstarterne mødes og sød musik opstår – det kunne være overskriften på et program, som det unge nordjyske sang-talent Lise Robenhagen Hjørne har sammensat til brug for en koncert på Skagens Museum.

Den impressionistiske komponist Claude Debussy (1862 -1918) har skrevet alle de stykker, Lise Hjørne har udvalgt til koncerten. Når musikken opføres i de sale, hvor skagensmalernes kunst hænger, giver det anledning til at knytte forbindelse mellem musikken og den malerkunst, der blev til i den samme periode.

- Jeg har en forkærlighed for Claude Debussys sange. Debussy bliver tit omtalt som den første impressionistiske komponist og idéen med koncerten er at finde kunstværker, der kan kobles sammen med teksterne til de sange, Debussy har komponeret, siger Lise Hjørne .

- Det er spændende at vise, hvordan stemninger, karakterer og naturbeskrivelser kommer til udtryk i henholdsvis Debussys sange og i malerierne på Skagens Museum, forklarer hun.

I sangteksterne kan man finde begreber som stjerner, blomster, træer, blade, spøgelser, klovne, årstider og kærlighed. De samme begreber kan have inspireret skagensmalerne, så Lise Hjørne har haft materiale nok til at skabe den ønskede sammenhæng.

Lise Robenhagen Hjørnes sopran-stemme er efterhånden velkendt af det nordjyske musik-publikum. Koncert-projektet i Skagen er et led i Lise Hjørnes klassiske sang-uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Den unge sangerinde er født og opvokset i Strandby nord for Frederikshavn. Lise Hjørne akkompagneres til koncerten af pianisten Anita Samsing, som også er en kendt skikkelse i det nordjyske musikliv. I dag er hun organist på Aarhus-egnen, og desuden ansat på Frederikshavn Musikskole, bl.a. som lærer i talentklassen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...