KFUM`s soldatermission i Danmark afholder hvert år i januar og februar landslotteri.

Dette er heller ingen undtagelse i år, og derfor sælger den lokale soldatervennekreds, frederikshavner kredsen igen i år lodsedler ved brugsen i Skagen, torsdag 20. februar .

Soldatervenner i Frederikshavn, har Orlogshjemmet på Understedvej 1 som primær støtte, hvor overskuddet fra salg af lodsedler går til. Der sælges lokalt mellem 1000 og 1500 lodder, og ved et godt salg kan det nok give 12-15000 kr til orlogshjemmet.

Det skal også nævnes at soldatermissionen driver en genbrugsbutik, Den Grønne Elling , som ligger på torvet i Elling, en tidligere købmands butik. Butikken driver i fællesskab med Elling Sogns Menighedspleje, her er der 35 prs der i fællesskab kører den butik , overskuddet herfra deles lige mellem soldatermissionen og menighedsplejen .

Sidste efterår indviedes en hel ny veteranstue , og med lidt renovering af de eksisterende lokaler , handicap toilet og et lift for gangbesværede, blev det en investering på ca. 1 mil kr, penge som støttekomiteen fik tilsagn fra forskellige fonde og lokale foreninger.

Der er 2 soldater veteranforeninger i kommunen, som begge benytter lokalerne til deres sammenkomster.

- Vi kan i år, her i foråret, fejre 10 års jubilæum for vort Orlogshjem, det markeres med en fest for soldatervennerne , og deres fam. d. 13 marts, hvor vi får besøg af generalsekretær for KFUM`s soldatermission i Danmark , Per Møller Henriksen fra Fredericia, oplyser Kurt H. Jørgensen fra frederikshavnerkredsen.

Orlogshjemmet er åbent hver dag, fra kl. 15 -22, og man er altid velkommen til at kigge inden for Og hilse på lederen af Orlogshjemmet Poul Nielsen, som meget gerne giver en kop kaffe.

Der er lukket i weekenen.

Soldatermissionen vil altid gerne ud og fortælle om arbejdet, så er der foreninger/organisationer i Skagen området, som gerne ville høre mere om arbejdet blandt vore soldater, er man velkommen til at kontakte lederen på Orlogshjemmet Poul Nielsen på 21732446 , eller form for soldatervenner kreds 20 Kurt H Jørgensen 25342110

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...