Der bliver vist interesse fra hele Nordjylland for job hos M.A.R.S

FREDERIKSHAVN: Recycling-giganten M.A.R.S. åbner snart sit site på Frederikshavn Havn med en plan om at genindvinde 200.000 tons stål årligt.

Og i den forbindelse modtager Erhvervshus Nord mange henvendelser fra både ledige og beskæftigede i hele Nordjylland, der er interesserede i job hos den amerikanske virksomhed.

Det oplyser Erhvervshus Nord i en pressemeddelelse.

- Der kommer 3-4 konkrete ansøgninger ind til os om ugen, og mange ringer for at spørge ind til M.A.R.S. og deres planer, oplyser erhvervshuset.

- Det er alle typer af kandidater, der henvender sig. Det er for eksempel site manager, teamledere, administrationsmedarbejdere, HQSE-medarbejdere, industrimedarbejdere med flere. Det viser, at der er en stærk interesse for miljø- og genindvindingsområdet, som vi gearer op på i Frederikshavn. Området rummer et stort jobpotentiale, så vi er glade for interessen fra hele Nordjylland, supplerer Per Frank Hansen, der er erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord, der sammen med Frederikshavn Havn har været involveret i tiltrækningen og etableringen af M.A.R.S.

Anderledes forhold

M.A.R.S. forventer at genindvinde 200.000 tons stål om året fra offshore platforme og skibe. Men M.A.R.S. kommer ikke til at forestå hovedparten af ansættelserne selv. Overenskomster og ansættelsesforhold er nemlig meget anderledes i Danmark end USA.

- Vi vil gerne gøre tingene rigtigt i Danmark. Der vil være for mange usikkerheder forbundet med det, hvis vi selv starter med at ansætte, da vi ikke er eksperter på dansk ansættelsesret. Derfor vil vi gøre brug af danske og gerne lokale underleverandører, der lever op til de danske arbejdsmarkedsvilkår, herunder at der er styr på overenskomster og så videre, forklarer Iian Higham, project manager hos M.A.R.S.

M.A.R.S. oplyser, at de er glade for den store interesse, men er endnu ikke helt klar til at ansætte. Det 290.000 kvm store site er endnu ikke færdigbygget. Og dernæst skal der opføres velfærdsbygninger, som eksempelvis omklædning og kantine.

De underleverandører, der bliver det egentlige ansættelsessted for en stor andel af den manuelle arbejdsstyrke, er ikke valgt endnu.

- Men interessen for recycling ses tydeligt på det opkvalificeringsforløb, som Erhvervshus Nord, EUC Nord og Jobcenter Frederikshavn har udviklet til ledige i Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn. Her har foreløbigt 80 ledige meldt sig til at blive opkvalificeret til at tage job hos M.A.R.S eller en anden virksomhed i recyclingbranchen, lyder det fra Erhvervshus Nord.

- Med dette initiativ arbejder vi på at sikre, at vi har nok kvalificeret arbejdskraft til de opgaver, som M.A.R.S står overfor at løse, runder Per Frank Hansen af.

Frey

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...